Рекомендації щодо збирання та вживання дикорослих грибів

Щороку зустрічаються випадки отруєнь грибами. Серед основних причин – вживання неїстівних грибів або неправильно приготовлених умовно їстівних.

 Щоб запобігти отруєнню грибами:

• Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках).

• Збирайте і купуйте тільки відомі вам їстівні гриби.

• Не збирайте гриби, які ростуть поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, у хімічно та радіаційно небезпечних зонах.

• Уникайте невідомих грибів.

• Не куштуйте сирі гриби на смак.

• Гриби промивайте, у маслюків та мокрух знімайте з капелюшка слизьку плівку.

• На початковому етапі обробки кип’ятіть гриби у воді 7-10 хв., після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити.

• Обов’язково вимочуйте або відварюйте умовно їстівні гриби, які збираєтесь засолювати.

• Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть призвести до дуже тяжкого захворювання – ботулізму.

 Симптомами отруєння є нудота, біль у животі, посилене потовиділення, судоми, зниження артеріального тиску, мимовільне сечовиділення, пронос, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Первинні ознаки отруєння з’являються через 1-4 години після вживання грибів. Біль та нудота повторюються декілька разів через 6-48 годин, а смерть настає через 5-10 днів після отруєння.

http://oda.zt.gov.ua/

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
26 28 29 img_6080
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930