Все для фронту, все для перемоги! – жителі Черняхівщини допомагають учасникам АТО

Збирають кошти, купують тепловізори, ремонтують сітки на БТРи і навіть ріжуть для солдат свиней…

Зараз чи не  на першому місці в Україні стоїть питання допомоги українській армії, адже саме від неї залежить, яким буде  майбутнє Батьківщини.  Наші військовослужбовці гідно та стійко переносять усі труднощі військової служби, але  ми знаємо, в яких складних обставинах вони наразі опинилися. Жителі Черняхівщини  не стоять осторонь загальноукраїнських проблем, а вносять свій посильний вклад у перемогу.

У такий критичній ситуації народ демонструє унікальну єдність та справжнє бажання стояти на захисті рідної землі. Черняхівці  без вагань відгукнулися на заклик допомогти військовим і почали збирати кошти для підтримки десантників Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Ініціативу в свої руки взяла  Вікторія Буката та Геннадій Нестерчук з Черняхова, згуртувавши молодь району для проведення спільної волонтерської справи. Серед  молоді слід відмітити волонтерів-першопроходців Андрія Коса, Максима Карпенка, Ірину Кос, Світлану Бобчик, Анастасію Паламарчук, Крістіну Дубас, Влада Корнійчука та Дениса Остапчука. До них активно підключилися Людмила Совсімова, Жанна Прищенко, Юлія Сафонова та Надія Славінська. Їхнім завданням стало сповіщення сільських рад, приватних підприємців та всіх громадян про надання прямої матеріально-технічної допомоги військовим – нашим землякам, які беруть участь у проведенні АТО. Також волонтери формували посилки, які в подальшому відправлялися на схід, тримали постійний зв’язок з солдатами та  командирами. Представники молоді організували спеціальні місця на ринку Черняхова для збору необхідних продуктів харчування та речей для солдатів. Завдяки цьому допомогу тепер можуть надавати не тільки черняхівці, а й приїжджі громадяни з сіл району.

Варто  відмітити людей, які мають великі серця й добрі душі, – тих, хто найбільше переймається нашою загальною бідою та проблемами  95-ї бригади.

Це  православні церкви Черняхова, які передали хлопцям на схід іменні іконки та великі ікони, молитви для спасіння солдат.

Це – звичайні люди, які найчастіше вносили грошову посильну допомогу, продукти харчування – Володимир Ворончук, Сергій та Олена Михальчуки, нотаріус  Лідія  Котенко, власниця магазину «Ретро» Валентина Климчук, аптекарі, які допомагають потрібними ліками та мазями, Микола Ананьєв, Григорій  Березюк, Кравчук (на жаль, не назвав свого імені), Володимир Столярчук.

Найбільш активно допомагає десантникам підприємство ТОВ „Аленруд” (дирекор – Андрій Руденький). Навіть один логотип «Руден» на ящику там, далеко від Черняхова, гріє нашим воїнам-землякам душу, не кажучи про смачне солодке печиво.

Неоціненну допомогу надає підприємець Юрій Мельничук. Не шкодує для хлопців шоколаду, кави, мінеральної води, печива, цукерок. Дуже допомогли одягом та взуттям підприємці Євген Калинюк і Павло Вербич,  брали участь у допомозі Валентина Пивовар та Віктор Дзюблик.

Велика подяка за добре серце приватним  підприємцям Зої Горбалюк, подружжю Шкільнюків та Юрію Поліщуку. Дуже вчасною й потрібною виявилась допомога Віктора Іваницького з фірми „Даніко”, адже завдяки йому було відремонтовано сітки на БТРи , а також  придбано далекоміри для розвідки на загальну суму 7, 5 тис. грн.

Працівники  районного військкомату теж допомагали матеріально: і сім’ї Голяченків (2 тис. грн.), і пораненому Олександру Тарнавському  (800 грн. на лікування), а також дали 1000 грн. на придбання далекомірів.

Дружно підключаються до допомоги й дитячі садки:  1250 грн. передав Черняхівський ДНЗ №5, працівники ДНЗ №4 допомогли продуктами харчування. Хочеться виділити  ДНЗ №1, працівники якого надали найбільше миючих засобів (на суму 3 тис. грн.) та продукти харчування.

Також не стояли осторонь й узяли участь у наданні допомоги колективи пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення Черняхівської райдержадміністрації, стоматологічних центрів району, будинку дитячої та юнацької творчості, районного будинку культури, бібліотеки.

Підприємці Максим Невмержицький та Віктор Словінський оплатили дорогу в два кінці до м.Ізюм для здійснення передачі необхідних речей та продуктів у 2-й батальйон 4-ї роти, де  несуть нелегку службу найбільше наших земляків. Усі солдати раділи, як діти, коли отримали допомогу з дому, а разом з допомогою – і віру в перемогу.

Серед сільських громад найбільш активно брали участь у наданні допомоги жителі сіл Сліпчиці, Видибора та Некрашів.  Так, наприклад некрашівці разом із підприємцем  Михайлом  Котвицьким закололи порося та 10 червня відправили м’ясо й сало  військослужбовцям.

Приватні підприємці Руслан та Наталія Супруненки із самого початку АТО напряму допомагають Житомирській 95-їй окремій аеромобільній бригаді. Крім цього, через черняхівських волонтерів цього разу вони передали 30 пар спеціальних шкарпеток для наших військових.

13 липня було відправлено окремий бус разом із коростишівськими (село Старосільці) й головинськими передачами-посилками. Священик із села Старосільці передав нашій четвертій роті 8 ящиків продуктів, а також овочі, кросівки, набір гайкових ключів для ремонту БТРів.

15, 16 і 17-го липня волонтери зібрали і в палатці, і на ринку(відтепер палатку розміщено на ринку щовівторка та щочетверга), і в Громадській приймальні в РДА значну кількість продуктів. Найбільше допомогли колективи Салівської, Бежівської, Вільської, Некрашівської, Черняхівської, Дівочківської, Великогорбашівської, Андріївської шкіл, Зороківського козацького ліцею, Головинської й Високівської гімназій, Видиборського ліцею інформаційних технологій. До того ж  учителі Дівочківської ЗОШ І-ІІ ступенів дали 600 грн. на придбання далекоміра, Великогорбашівської – 500 грн. на придбання військової форми.

До вчителів приєдналися приватні підприємці: родина Шкільнюків, Олена Федорчук, Наталія Швець, Галина Осадчук, Олена Іваницька, Любов Крисюк, Зоя Горбалюк, Григорій Бондар. Їхні цукерки, печиво, згущенка, кава, чай, соняшникове насіння піднімуть настрій нашим бійцям. Оскільки ж хлопцям дуже хочеться солодощів, районна спілка пасічників передала їм 20 літрів меду.

Володимир Король та магазин „Технолюкс” придбали блоки цигарок, Микола Окрушко  дав 500 гривень, а Андрій Бабчук  – 200 гривень для закупки кросівок.

Паламарчук Сергій подарував армії набір гайкових ключів, Альона Гнитько закупила шампури.

Це ще раз доводить, що ми – не одні, коли в країні біда.

Допомогли також черняхівці Надія Нетрибійчук, Ольга Прокопчук, Надія Сахненко, Ніна Пивовар, Віталій Кріль. Вони поділилися консервацією, закупили консерви, воду, мило, станки для гоління. Олександр і Лариса Галушки купили кросівки для солдат, Володимир Ворончук – мішки. Брати Юрій і Віктор Мельниченки з села Головиного самостійно закупили круп та печива на загальну суму три тисячі гривень.

Наші хлопці, які беруть участь в АТО, просили допомогти з гайковими ключами для ремонту БТРів. На їхнє прохання відразу відгукнулися приватні підприємці Віктор Комендант, Костянтин Шелігацький, Микола Трохименко. Віддав власний набір гайкових ключів військовим голова районної ради Володимир Троценко.

Тож 18 липня з Богунії знову від’їхала машина з черняхівською передачею для 95-ї і благополучно дісталася місця призначення.

 

Наступна відправка допомоги планується на 1 серпня. Наші військові просять цього разу більше миючих засобів (автопасти), яблук-скороспілок. А також їм усе ще необхідні кросівки (40-47 розмірів).

21 липня після короткотривалої «відпустки» в зону АТО повертається Максим Бабич з с.Високе, тому активісти не могли втратити нагоду передати ним «гостинець» землякам у вигляді двох ящиків продуктів.

Волонтери намагаються надати посильну допомогу у такий складний час всім, хто її потребує. 24 липня працівники Черняхівського РВ УМВС України в Житомирській області їдуть до м.Сватово Луганської області. Активісти надали їм крупи, вермішель, олію, консервацію, цигарки та закликають всіх небайдужих долучитися та підтримати і міліціонерів.

 

Тож іще раз нагадуємо потреби нашої армії:

–         тактичні рукавиці – без них неможливо тримати в руках розпечений від стрільби автомат;

–         прилади нічного бачення;

–         приціли, тепловізори;

–         індивідуальні перевязочні пакети.

Влітку замість берців –  кросівки (чорного кольору, 42-43 розмірів), розгрузки, маскувальні халати, активні навушники (вони приглушують гучні звуки і разом з тим посилюють тихі, наприклад, шелест трави під ногами ворога), пасивні навушники, які при мінометних обстрілах захищають барабанні перетинки, спеціальні маскувальні чохли для чорних касок „Кавер”, тактичні окуляри та рюкзаки, термобілизна (вологовивідні речовини просто рятують хлопців), рації, тактичні ремені, балаклави.

А з продуктів найбільше солдатам хочеться солодощів.

 

P.S. Але були, на жаль, і такі люди, які, відповідаючи на прохання волонтерів, у своїх висловлюваннях відкрито підтримували сепаратистів… Та  Бог їм суддя! Кожному зарахується за ділами його. Адже добро завжди повертається добром.

 

 

Людмила Совсімова-Паламарчук, волонтер, мама солдата Олександра Паламарчука, м.Краматорськ

 

 

imageтттт

На фото: Влад Корнійчук, Денис Остапчук, волонтери; Юрій та Віктор Мельниченки з смт Головине, які допомагають військовим

ьь

На фото: вчителі Селецької ЗОШ І-ІІІ ст. Олександр Крижанівський та Наталія Іваницька й директор цієї  школи Руслан Іваницький, які привезли  продукти харчування для формування посилок солдатам

image

На фото: Юрій та Віктор Мельниченки, які привезли продукти для військових; Людмила Совсімова-Паламарчук, волонтер

ттт

DSC05042

DSC05040

DSC05045

DSC05053

На 5-ти останніх фото: волонтери Черняхівщини пакують посилки та  відправляють чергову передачу військовослужбовцям з нашого району                                                                         

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

2 коментарі to “Все для фронту, все для перемоги! – жителі Черняхівщини допомагають учасникам АТО”

Залишити коментар

Gallery
6 15 23 dsc09698
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930