Газом і не пахне?

Мабуть ви, шановні читачі, як і я, протягом останніх місяців марно намагалися додзвонитися в абонентську службу газу, щоб замовити собі такий довгоочікуваний балон газу. Як говорить мій знайомий, котрий має неабияке почуття гумору: «Скоро всі ми станемо сироїдами. Росія відключила нам природний газ (добре, що в сховищах ще є), а балонного вже давно не діждатися. Будемо харчуватися сирими продуктами, як наші древні предки…» Смішно: в двадцять першому столітті виникають проблеми, котрих апріорі не мало би бути. Смішно, якби не було так сумно… Проблеми з постачанням балонного газу, котрі почали виникати останніми роками, якось швидко зникли. Бо зник сам газ. На свій страх і ризик мешканці не лише нашого району, а всієї держави, мусять заправляти неперевірені балони неперевіреної якості газом на автозаправках. Хоча це категорично заборонено усіма законами і інструкціями. Ризикують підприємства, порушуючи закони, а ще більше ризикують люди – своїм життям і здоров’ям. За інформацією начальника Черняхівського РВ ГУМНС України в Житомирській області С.М.Огородника, працівниками відповідних служб проведено інструктажі та інформування керівників автозаправних підприємств щодо заборони продажу населенню газу. Проте, вони відкликаються на прохання людей заправити балони – це їхній заробіток. А здійснити перевірку підприємства на предмет незаконного продажу газу контролюючі служби не можуть, вони мають право здійснювати лише планові перевірки за попереднім інформуванням керівництва.
1g5h0І виходить, що всю відповідальність за ймовірні нещасні випадки бере на себе той, хто заправляє свій балон. І у випадку виникнення пожежі через несправність того ж балону, ( а такий випадок в Черняхівському районі був нещодавно), довести, що ви заправлялись на тій чи іншій автозаправці – буде неможливо. Про це люди знають, та іншого виходу не бачать.
Його поки що й немає. Бо зі слів майстра Черняхівської дільниці ДП «Пропан», котра й має займатися продажем балонного газу Володимира Ренкаса, практично вже протягом трьох останніх місяців в Україні не відбуваються спецаукціони із забезпечення населення побутовим пропаном. Обіцяли відновити аукціони з червня, тепер обіцяють – з липня. Але поки що – затишшя. Причини цього різні. Як поінформував Володимир Олексійович, раніше держава дотувала частину вартості газу для населення з держбюджету. Зараз, мабуть, такої можливості немає.
Я поцікавилась іншим. Чи можливо, наприклад, на підприємстві ДП «Пропан» обміняти хоча б свій порожній балон, котрий давно не перевірявся газовими службами, на перевірений і опломбований. Отримала негативну відповідь. А й справді. Підприємство ж несе відповідальність лише за свої балони і скраплений газ в них. І невідомо, на якій заправці, яким газом і в якому об’ємі ми їх заправлятимемо.
За інформацією, розміщеною в мережі Інтернет, після відновлення аукціонів ціна скрапленого газу для населення може зрости в рази.
А поки що проблему зі скрапленим газом українці, в тому числі і ми з вами, вирішують самотужки: хто тишком-нишком їде на автозаправку, хто палить буржуйку, а хтось, можливо, й справді переходить на вживання сирої їжі – для організму корисно.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
22 dsc09698 p1000148
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930