Збирайте гроші, батьки черняхівських школярів

Більше двох місяців тому у Черняхові побував міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник: на базі місцевого відділу освіти відбулася нарада з начальниками обласних управлінь освіти і науки всієї України. Мова йшла про розвиток освітньої галузі і закінчення навчального року. З учителями й учнями міністр не зустрічався (саме перед тим прокотилася хвиля студентських та вчительських мітингів проти нього у багатьох обласних центрах і столиці, тож мало чого могло б статися). А після нещодавнього скорочення міністерством держзамовлення у вишах України Табачнику ще важче буде з’являтися перед освітянські й абітурієнтські очі.
Так, кількість випускників шкіл зменшилася, тож місць, де студенти навчатимуться за державний кошт за логікою теж має стати менше. Але чому цих місць має стати менше в кращих університетах України? Адже міністерство ухвалило рішення про скорочення державного замовлення Києво-Могилянській академії, Львівському Національному університету ім. І.Я.Франка, Київській політехніці , Київському Національному університету ім.Т.Г.Шевченка, Острозькій академії. Експерти зазначають, що держзамовлення скоротили в першу чергу для тих вишів, керівництво яких у не найкращих стосунках із нинішнім міністерством через демократизм, свободу слова, відносну відсутність корупції у стінах цих вишів, через їхню орієнтацію на європейську модель освіти.
Декан факультету правничих наук Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич, проаналізувавши цифри минулих вступних кампаній, стверджує, що скорочення відбувалося переважно в університетах Західної України. Натомість, у деяких університетах, розташованих у Донецькій області, показники пішли вгору. Скорочення держзамовлення при міністрі Табачнику відбулося здебільшого за рахунок найкращих університетів України, які також є найбільш популярними серед абітурієнтів, з одночасним збільшенням бюджетних місць у значно слабших ВНЗ.
Тож шановні батьки майбутніх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2012 року, поки є час, запасайтеся коштами для оплати навчання ваших чад у кращих вишах України, бо безкоштовних місць на обраних вами факультетах, може, й не виявитися. Або черняхівським дітям, серед яких були навіть переможці всеукраїнських предметних олімпіад і стипендіати Кабміну України, доведеться навчатися в Єнакіївському Національному університеті імені Кукушкіна.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

2 коментарі to “Збирайте гроші, батьки черняхівських школярів”

  • YuraLifer says:

    Хто захоче навчатися в престижному вузі, і хоч щось для цього буде робити, там і буде навчатись!!

  • Немирич says:

    Тож слава чесному й справедливому устрою в суверенній країні. І, взагалі, слава КПРС!

Залишити коментар

Gallery
20 34 35 100_1528
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930