Зороківський козацький ліцей приймав гостей із Новогуйвинської гімназії

Уже давно стало доброю традицією запрошувати  до ліцею друзів. Будь-якийгість, чи то запрошений, чи то випадковий, приймається однаково шановано, адже патріотичне вихованняучнів, як ніколи, на часі. Саме тому  25-го вересня  наші двері гостинно відкрилися і для учнів та педагогів Новогуйвинської гімназії, що на Житомирщині.

Гості ознайомилися зі специфікою та методами роботи педагогів. Побували на екскурсії по ліцею, яку проводив директор-  Олег Анатолійович Шевцов. Під час перебування у наших стінах відвідали “Кімнату Джур”, де мали змогу подивитися та прочитати літописи кожного куреня, переглянути медалі, дипломи й кубки, отримані під час Всеукраїнських змагань активістів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»). Завітали і до шкільного музею, де більш детально ознайомились з історією селища та історією створення школи, і як саме вона отримала статус козацького ліцею. Відвідували і класні кімнати, де курінь представляв свого прапора, пісню та девіз.

В актовому залі ліцею відбулася  зустріч зі школярами. Учні з теплом і великою радістю зустрічали нових гостей. Щиро розповідали про свої досягнення. Радісно розказували про те, як завжди їм допомагають, підтримують. Розповідали також і про патріотичні гуртки, які діють на базі ліцею вже не один рік.

У свою чергу наші гості теж поділилися власними напрацюваннями. У Новогуйвинській гімназії початківці, разом із учнями старшої школи, ведуть дослідницьку роботу з вивчення хронологічних битв українських козаків та відповідно проводять екскурсії по цих місцях. Кожну таку невелику подорож фіксують у  своїх описах, щоб потім поділитися ними з учнями своєї та сусідніх шкіл. Не забувають гімназисти і про звичаї та традиції козацтва, які старанно вивчають на факультативах у середніх та старших класах. Допомагає школярам у їх дослідницькому пошуку вчитель початкових класів Новогуйвинської гімназії Олена Петрівна Путіліна.

Зустріч продовжилась переглядом презентацій про Зороківський козацькийліцей. Допомогла зануритись гостям у атмосферу козаччини заступник директора з навчально-виховної роботи  Світлана Валентинівна Ващенко, яка весь час супроводжувала перегляд відео цікавим коментарем до кожного слайду. Бесіда була настільки теплою і дружньою, що довго ніхто нехотів прощатись. А під кінецьучнізаспівалигімн ліцею та зробили фото на згадку.

Школярі Новогуйвинської гімназії довідалися багато цікавого, порівнювали особливості навчання та життя учнівського колективу міської та сільської школи.

Наразі педагоги навчальних закладів збираються продовжувати спілкування, і навіть прозвучали ідеї для наступних зустрічей, які відбуватимуться з метою ознайомлення із досвідом роботи педагогічних колективів.А напрацювань у педагогів обох закладів є дуже багато і буде чим поділитися із своїмиколегами. «Надіємося, що розпочата співпраця переросте у дружні партнерські відносини», – зауважили керівники шкіл підсумовуючи результати зустрічі.

Бондар Оксана Василівна,

вчитель української мови та літератури

Зороківського козацького ліцею

C65zi3sfDQI

C65zi3sfDQI

wEeUyjRF7q0

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 22 img_6080 100_1060
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930