З Днем незалежності, моя Україно!

Двадцять три роки поспіль Україна відзначає найголовніше свято нашої держави – День незалежності. Та цьогорічне свято – це не просто вихідний день. Після всіх сьогоднішніх подій День Незалежності символічно ділить стан речей на «до» й «після». Тепер ми точно знаємо, що як громадяни своєї країни ми стали старшими, відчуваємо та несемо відповідальність за державу, беремо участь в її розвитку.

У рамках проведення заходів, присвячених Дню незалежності України, з нагоди 23-річниці української держави у читальному залі Черняхівської центральної районної бібліотеки відкрито книжкову виставку «Україна: державність та незалежність». Презентація виставки відбулася 20 серпня за участю працівників відділу освіти, культури, вчителів та бібліотекарів. Бібліотекар І категорії Світлана Красовська ознайомила присутніх з літературою цієї виставки та розповіла про нелегкий шлях державотворення нашої країни. Документи, представлені на виставці інформують про доленосні етапи історії України. Також читачі віднайдуть тут документальні матеріали, художні та публіцистичні твори, присвячені розбудові великої європейської держави.

Книжкова виставка знайомить читачів з історією та культурою України, з її історичним минулим та сьогоденням, з чудовими краєвидами України та з найважливішими подіями в державі. Тут можна зануритись у розмаїття народних традицій та обрядів, ознайомитись з історією утвердження державних символів, згадати видатних українців, які впродовж багатьох віків ціною власного життя здобували для Батьківщини свободу та незалежність.

З вітальним словом та подякою до бібліотекарів та присутніх звернулися радник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Наталя Ковшевна, начальник юстиції Микола Сахненко, начальник відділу культури Павло Гринь. Зокрема Наталя Миколаївна зазначила, що інформаційна політика держави у великій мірі залежить сьогодні від бібліотеки, яка є не тільки інтелектуальним, а й інформаційним центром, центром художнього слова. Гостя подарувала бібліотеці збірку поезій улюбленої поетеси Олени Теліги. У свою чергу від імені працівників бібліотеки директор установи Раїса Чорноморець привітала гостей з 23 річницею Дня незалежності України та запросила вчителів   разом із учнями відвідувати виставку, яка буде працювати до 10 вересня. 

З ууст Світлани Красовської на презентації пролунали слова Тараса Шевченка: «Свою Україну любіть.. Любіть її. Во время люте, востанню тяжкую минуту за неї Господа моліть». Сьогодні вони, як ніколи, є актуальними. Україна народжується вдруге. І хоча з бронежилетами та автоматами, але любов, єдність та підтримка українського народу не дадуть ворогові відібрати незалежність та патріотизм, силу духу, які віками були притаманні Українському Народові.

Анастасія Бугайчук

Bhj5izPFF8s

YqeXJaza7KI

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
9 21 dsc02544
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930