Оголошено вирок городищенському сільському голові, який два роки тому до смерті побив свого односельця, – 8 років ув’язнення з компенсацією матеріальних та моральних збитків. Про це розповіло ICTV.

Феміда розглядала цю справу 2 роки. Спочатку сільський голова проходив свідком, потім став підозрюваним. Перебуваючи на підписці про невиїзд, чоловік і далі керував селом. І ось нарешті Володарсько-Волинський суд виніс вирок.
У липні 2012-го року в селі Городище Черняхівського району між сільським головою Григорієм Вознюком та 30-річним Сергієм Барановським виник конфлікт, який закінчився бійкою. Вранці Сергія непритомним знайшла мати у сусідському подвір’ї. Помер він через тиждень в реанімації.
Городищани розповідають, що сільський голова влаштував хмільне застілля у їдальні дитячого садочка, де мати Сергія працювала завідуючою. Хлопець вступився за матір, а ввечері люди бачили, як сільський голова бив Сергія ногами по голові.
Городище повстало проти сільського голови, вважаючи саме його винним у смерті Сергія.
Слідство встановило, що 43-річний сільський голова двічі вдарив Сергія кулаком у голову, після чого той упав. Потім кривдник поїхав з місця пригоди, а додому побитого відвіз сусід, який був присутній при конфлікті. Але Сергій до хати не дійшов – упав під сусідським тином і залишився там до ранку. Своєї вини сільський голова з самого початку не визнавав. Говорив, що навіть бійки як такої не було.
На останньому судовому засіданні оголосили результати комплексної експертизи, яку проводили за клопотанням сторони захисту підозрюваного. Експертами встановлено, що смерть настала через заподіяну травму голови, а не через пневмонію чи інші захворювання загиблого, як вказувалося раніше.
«Комплекс проведених діагностичних заходів та клінічний огляд потерпілого виключив з можливих основних захворювань такі діагнози як інсульт, інфаркт, тощо та дозволив встановити клінічний діагноз «закрита черепно-мозкова травма» через одну годину 20 хв. з моменту госпіталізації», – каже суддя Володарсько-Волинського райсуду Леонід Криницький.

Адвокат підсудного просив повернути справу на повторне досудове розслідування, бо вважає, що воно проведене з порушеннями і не всі слідчі дії були виконані.
«Необхідно встановити та допитати всіх осіб, які б могли рибалити та відпочивати в ніч з 8 на 9 липня 12-го року на ставку села Городище та бути свідками будь-яких подій, які мають значення для правильного вирішення справи. Прошу кримінальну справу по обвинуваченню Вознюка Григорія Антоновича за ст. 121 ч.2 ККУ повернути на додаткове досудове слідство», – зазначила адвокат підсудного Мілана Горлова.
Потерпіла сторона та прокурор розцінили таке прохання як затягування процесу. В результаті суд клопотання відхилив. У своєму останньому слові підозрюваний так і не визнав своєї вини. Мовляв, вдарив людину, бо був п’яний і жодного умислу вбити не мав.
«Моєї вини в смерті Барановського немає. А тому, що я як сільський голова маю захищати людей, громаду і не здійснювать всяке оце, бить, що тут на мене розказують. Єдина моя вина, що я вжив цього алкоголю», – переконаний засуджений.
Враховуючи те, що злочин скоєно у стані алкогольного сп’яніння, прокурор запросив для підсудного 9 років позбавлення волі. Це підтримала і потерпіла сторона.
Феміда таки визнала сільського голову винним та присудила 8 років ув’язнення з компенсацією потерпілій матеріальних та моральних збитків.
Сільський голова каже, що подаватиме апеляційну скаргу, на це у нього є 15 днів.
«Моя Черняхівщина» за матеріалами «Надзвичайних новин» ICTV
3d4707933f

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 24 30 34
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930