Павло Дзюблик: «Довіра людей – для мене найкращий стимул»

Шість місяців  роботи на посаді голови районної державної адміністрації – не такий уже й великий період, але, виявляється, протягом нього можна зробити багато хорошого для людей. Це прекрасно розуміють жителі Черняхівського району, адже бачать усе на власні очі. З інтересом слідкують за роботою свого 35-літнього голови, котрий народився та виріс у Черняхові й усе своє молоде життя пропрацював у ньому – спочатку вчителем гімназії, потім – відповідальним секретарем, а згодом і A0fLdHx4xUMголовним редактором районної газети «Нове життя». Став активним депутатом Житомирської обласної ради від Черняхова. Тепер керує цілим районом – Черняхівським. На інтерв’ю  погодився відразу, хоча й попередив, що занадто багато часу не має.

Як зустріли Вас як нового керівника району півроку тому державні службовці  й очільники різних галузей Черняхівщини? Адже Ви – представник опозиції до колишньої влади.

-Я не ділю людей за політичною чи будь-якою іншою  ознакою: ті, котрі хотіли цього (а це майже всі), залишилися на своїх місцях, більше того – об’єдналися навколо мене  в одну велику команду й спрямовують всі свої зусилля в роботі на благо земляків та задля кращої долі Черняхівщини. Ціную кожного з них, бо сам працюю чесно – по-справжньому.  Вважаю успіхи в роботі спільним надбанням команди.

– Конкретніше про успіхи, будь ласка.

-За приблизно шість місяців моєї роботи на посаді голови Черняхівської райдержадміністрації  район піднявся із 22 загальнообласного рейтингового місця на 4. Звісно, не на папері, а по-справжньому.

А по-справжньому – це як?

За цей час нам, наприклад, вдалося залучити  на Черняхівщину значні кошти з обласного бюджету, спільно з керівниками місцевого самоврядування допомогти увійти в район серйозним інвесторам, приміром, власникам нового підприємства на території Високівської сільської ради – «Бі-ем-бі-сі».

Уже навіть у Житомирі говорять про справжній ремонтнодорожній бум на Черняхівщині. Це правда?

Так, нам справді вдалося зрушити справу з мертвої точки:  активізувати діяльність «Райавтодору» й розпочати ремонт доріг, який уже успішно здійснений по багатьох сільських і селищних радах і так само продовжується досі. Тож перевізники тепер не знімають автобуси з маршрутів через критичний стан доріг.

Крім цього, ми залучили до роботи в районі  ПП «Автомагістраль», яке побудувало 2, 5 кілометра  асфальтованої дороги. Також підприємство здійснило якісний ремонт асфальтного покриття на масиві «Хлібодар» у Черняхові власним благодійним коштом на загальну суму 125 тисяч гривень.

І як Вам це вдалося?

-Потрібне лише бажання, енергія і вміння переконливо спілкуватися з керівниками будь-якого рівня. Не сидіти склавши руки і не жалітися на скрутні часи.

– Стосовно скрутних часів, Павле Володимировичу. Як справді долатимете труднощі?

– Час невпинно наближається до зими, а в нинішній ситуації, коли Росія перекрила Україні газ, вона обіцяє бути нелегкою. Тому всі зусилля направляємо на енергозбереження, особливо ж у школах, садочках, закладах охорони здоров’я. Так одна з котелень Черняхівського територіально-медичного об’єднання передбачає газове опалення і має один працюючий котел. Але ми зуміли переконати керівників нагорі – і  з обласного бюджету виділено 290 тисяч гривень на придбання  ще одного котла на заміну того, який вийшов із ладу. Він встановлюється нині. Крім цього, у ТМО є ще одна котельня, робота якої налагоджується за кошти інвесторів з Коростеня. Там зроблено ремонт, встановлено один із двох запланованих котлів та привезено близько 30 кубів дров за рахунок інвесторів, які до того ж сплачують кошти за оренду приміщення котельні.

Крім цього, з обласного бюджету виділили 700 тисяч гривень Черняхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів для переведення котельні на альтернативні види палива, що буде зроблено зовсім скоро.

А чи підтримують Вас у Ваших починаннях бізнесмени? Від них зараз теж багато залежить.

-Я  знайшов спільну мову зі значною частиною власників  малого й середнього бізнесу, зокрема в питаннях допомоги  соціальній сфері, як це зроблено, приміром, по Вільській  чи Ксаверівській сільраді (ремонт приміщень). До того ж приємно, що переважна більшість цих людей позитивно відгукнулася на врегулювання в районі земельних відносин і їх спрямування в русло чинного законодавства: завершено інвентаризацію всіх земель та їх повторну експертизу, орендатори  сплачують до бюджету податок за землю, а селянам – за взяті в оренду паї. Завдяки зазначеним зрушенням місцеві бюджети отримали додатково понад 300 тисяч гривень

Ми розуміємо, що за такий короткий проміжок часу важко згуртувати навколо себе всіх людей. Як у Вас із цим?

-Переконаний, що в цьому плані зроблені вагомі кроки. Співпрацюємо, наприклад, із волонтерами, громадами й бізнесом для надання допомоги військовим і мирному населенню на Донбасі. При райдержадміністрації працює справжня (а не на папері, як зазвичай) громадська рада, до якої входять керівники громадських організацій та профспілкові лідери.

Напевне, вперше за всі роки існування Черняхівського району з моєї ініціативи   була створена Рада Церков, яка об’єднала всі без винятку християнські конфесії, що значно сприяє міжконфесійному миру і дозволяє виховувати високу духовність земляків.

Спасибі Вам за щирість, Павле Володимировичу. Хочу додати, що події останнього року в Україні змінили самих українців, наше світобачення і спосіб мислення, додали патріотизму. Чого вони додали ще, на Вашу думку?

-Бажання жити по-чесному. Саме тому й настає ера молодих керівників, які працюють по-новому, по-чесному, уміло використовуючи нові віяння й опановуючи інтенсивні  методи роботи. Підтримуйте нас.

Розмову вела Катерина Іваницька

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

3 коментарі to “Павло Дзюблик: «Довіра людей – для мене найкращий стимул»”

Залишити коментар

Gallery
6 12 21 100_1528
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031