Прокуратура Черняхівського району збирає персональні дані про людей

На днях керівникам установ і організацій Черняхівщини районна прокуратура розіслала дивні листи за підписом прокурора Черняхівського району М.О.Тарасюк. У цих листах просять надати в прокуратуру персональні дані про всіх посадових осіб. Надаємо дослівний текст листа:
«У зв’язку з необхідністю, що виникла, прошу в найкоротші терміни подати на адресу прокуратури перелік посадових осіб Вашого органу (установи, організації) із зазначенням ПІПб, дати народження, місця проживання ідентифікаційного номеру. Прокурор Черняхівського району М.О.Тарасюк».
Листи надіслано головам райдержадміністрації і райради, всім селищним і сільським головам ( у листі вони чомусь називаються головами селищних і сільських рад), керівникам податківців, ветеринарів, працівників служби зайнятості, санітарної служби, праці та соцзахисту населення, управління Пенсійного фонду, міліціянтам, ДАЇшникам та іншим, включаючи навіть тих, хто вже пішов на пенсію (начальнику відділу статистики Нестерчук Л.М.).
Керівники органів (підприємств і організацій) губляться в здогадках: що ж це за «НЕОБХІДНІСТЬ, ЩО ВИНИКЛА», щоб збирати персональні дані, і чи не є це порушенням Закону України «Про захист персональних даних»? Навіщо прокуратурі наші ідентифікаційні коди і дні народження? Щоб присилати подарунки на Новий рік і Різдво? А інформація про місце проживання? Для виконання завдань оперативно-розшукової чи контррозвідувальної діяльності, боротьби з терроризмом?
Просимо працівників прокуратури у коментарях чи в окремій статті на сайті пояснити людям, навіщо прокуратурі база їхніх особистих даних.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (5 голосів, середнє: 2,60 з 5)
Завантаження...

16 коментарів to “Прокуратура Черняхівського району збирає персональні дані про людей”

  • Да уж... says:

    Одне з двох: або таємна “боротьба з корупцією”… або ж скоро вибори….

  • Іваницький Ігор says:

    По-моєму, законодавство вимагає в таких випадках пояснювати, нащо зблирається ця інформація. А що це за пояснення таке: “У звязку з необхідністю”?

    • Андрей says:

      А по-моему ссылаясь на какие-либо законы было бы не плохо их процитировать.., что б не пустозвонить.

  • Пильний Оверко says:

    Щось прокуратура не коментує вашу статтю. Може в неї нема Інтернету?

  • Пильний Оверко says:

    А ось і перший коментар від прокуратури. Марино, це Ви?

  • Андрей says:

    Для особо одаренных:
    Андрей коментує:
    12.08.2011 о 2:31 pm

  • Наталія says:

    Повертаються 30-ті роки минулого століття… Що ж ті держслужбовці сьогодні мають, окрім відповідальності? Заробітна платат така, що соромно зізнатися. А от марку тримати потрібно – в таких установах працюють, треба з гідністю виконувати покладені на тебе державою і народом обов”язки. А хоче дізнатися прокуратура як це ж нам вдаєься при такій “смішній” заробітній платі гарно одягатися, дітей відправляти на відпочинок влітку, самим відправлятися в подорожі – нема проблем, вивчайте. Але будьте ласкаві, розкажіть і про свої джерела доходів – офіційні і неофіційні. Чи вносятьсядо декларації всі подарунки отримані працівниками прокуратури?

    • Андрей says:

      ну так сходите спросите, проверьте, узнайте.., сделайте хоть что нибудь.., а то кроме поливания грязь, и придумывания ни чем не обоснованных догадок Вы уважаемые не занимаетесь!

  • Правник says:

    Шановний Андрію, чого це Ви так напали на автора статті? І де ви в ній бачите “поливание грязью”? У матеріалі наведено факт розсилання листів із прокуратури і копія самого листа. Чого журналісти мають іти в прокуратуру? Нехай виправдовуються ті, які цей лист склали і прислали, адже дивна “незвичайність” його видна неозброєним оком. До того ж збирати особисті дані людей, згідно з чинним законодавством, без пояснення причин такого збирання – є порушенням закону (Закон України “Про захист персональних даних” (ст.16, п.4, підпункт 6 вимагає вказувати мету збирання персональних даних). Це лише одне з порушень.

    • Андрей says:

      “Поливание грязью” – слегка наблюдается в комментариях к статье.
      В материале четко написано: “…Навіщо прокуратурі наші ідентифікаційні коди і дні народження? Щоб присилати подарунки на Новий рік і Різдво? А інформація про місце проживання? Для виконання завдань оперативно-розшукової чи контррозвідувальної діяльності, боротьби з терроризмом?” хотите узнать.., обратитесь.., узнайте!
      По-поводу приведенного Вам Закона.., я бы посоветовал вам так же взглянуть на ст.21 п.2 п.п.2.

  • Правник says:

    От Ви і “попалились”, Андрію: Ви точно з прокуратури, бо так болісно, як на власну адресу, сприймаєте звичайний гумор про новорічно-різдвяні подарунки за брудні образи. Хоча Ви, мабуть, ще поки що стажер, бо в названій Вами статті йдеться про непотрібність повідомлення власником бази даних суб’єктів (тих, чиї персональні дані збираються), а в ст 16 – про те, що суб’єкт відносин (наприклад, прокуратура) подає запит про персональні дані володільцю чи розпоряднику бази даних (керівникам установ і організацій) і називає їм свою мету. Але все одно Ви молодець, що намагаєтеся розібратися з законами.

  • Андрей says:

    Возьмите на полке пирожок…, не кто не кого не обязывал подавать не какие данные, хотите можете не подавать.., и повода для написания данной статьи я не вижу вообще.., а с дедукцией и логикой у Вас напряг.., я не работаю не в прокуратуре.., не в других гос. учреждениях. Но Вам за старание тоже плюс 😉

  • Правник says:

    Говорили-балакали, сіли й заплакали…

  • Наталія says:

    А можна, на прощання, анекдот?
    Біжить, норка по лісу і кричить: «Ой, який жах! Який жах! ». «У лісі перевірка, а я – в норці, чоловік – у норці, діти – в норці, що робити? Треба тікати! ». Біжить вона, а назустріч – їжак: «Ти що це?». – «Ой, у лісі перевірка, а я – в норці, чоловік – у норці, діти – в норці, біжу, рятуюся». Він: «Ну як це? Я – на голці, дружина – на голці, діти і ті на голці … Так, бігти треба ». І за нею. Тут лисиця така, вся із себе… І тут ці: «Ой, лисиця, перевірка!». – «Ну як це? Я – в лисиці, чоловік – в лисиці, коханець – в лисиці. Біжимо! ». Біжать вони, а назустріч мавпа. Така собі простенька, без викрутасів: «А чого ви всі біжите?». – «Ой, перевірка!». Мавпа з переляку піддала за ними і вже по ходу думає: «Ну ладно. Ця в норці, та в лисиці, той на голці. Я ж з голою дупою куди? ».
    Ті, кому є що приховувати, вже давно вусе гарно сховали. Перевірено!

  • Правник says:

    Так воно і є.

Залишити коментар

Gallery
10 100_1617 dsc_0869
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031