Служба порятунку ефективно виконує завдання щодо попередження та оперативного реагування на надзвичайні ситуацій, пов’язані із несприятливими погодними умовами

Завдання Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо забезпечення безпеки громадян протягом зимового періоду 2012-2013 року станом на 23.01.2013  виконані у повному обсязі. Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив Голова Служби Михайло Болотських.

Зокрема, він зазначив, що 17 грудня 2012 року Урядом було прийняте рішення про створення Оперативного штабу для координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади для покращення реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із несприятливими погодними умовами та дією низьких температур. Крім того, 28 грудня в Кабінеті Міністрів України була проведена селекторна нарада з усіма регіонами під керівництвом Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, під час якої був проведений повний аналіз діяльності всіх органів влади, а також обговорені найголовніші проблемні питання. За словами Михайла Болотських, це дозволило сконцентрувати зусилля всіх  відомств і не допустити виникнення надзвичайних ситуацій.

Наразі зафіксовано позитивну тенденцію щодо ефективного реагування на аварії в системах життєзабезпечення, скорочення терміну проведення ремонтних робіт та покращення роботи аварійних та комунальних служб.

«Хочу підкреслити, що жодна з аварій на об’єктах житлово-комунального господарства не переросла у  надзвичайну ситуацію, тим більше довготривалого характеру. Це говорить про якість роботи. Державна служба з надзвичайних ситуацій, Укравтодор, Міноборони, МВС – ми врахували досвід ліквідації заторів на дорогах, які сталися у грудні минулого року, і наразі виробили ефективну систему реагування. Зокрема, найперші заходи, які вживаються, – це тимчасова призупинка руху на аварійно-небезпечних ділянках, у місцях, де виникають снігові перемети та спостерігається обледеніння дороги. Крім того, у випадку затору всі водії концентруються в одному місці, де Державна служба з надзвичайних ситуацій може розгорнути пункти обігріву, а у випадку необхідності надати медичну допомогу громадянам», – наголосив Михайло Болотських.

Протягом грудня-січня із снігових заметів на дорогах рятувальники вивільнили понад 5 тисяч одиниць техніки та надали допомогу близько 9 тисячам осіб.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій окремо наголосив на тому, що цього року був врахований позитивний досвід Дніпропетровської та Харківської областей і була започаткована практика чергування соціальних патрулів в усіх регіонах. До патрулів окрім рятувальників входять медики, представники соціальних служб, міліціонери.

«Лише за 2 тижні після Нового року ми врятували близько 2000 осіб», – відзначив Михайло Болотських.

Він також зауважив, що на попередньому засіданні Уряду було прийняте розпорядження про виділення 2 млн. 380 тис. грн. Міноборони і 1 млн. 470 тис. грн. Державній службі з надзвичайних ситуацій на закупівлю паливно-мастильних матеріалів , щоб поновити запас ресурсів та мати змогу діяти за призначенням і у подальшому.

При цьому Михайло Болотських зауважив, що рятувальники проводять постійну роботу для зменшення кількості жертв на водних об’єктах, а також для забезпечення безпеки громадян під час відпочинку у горах.

«У першій половині січня кількість загиблих на воді зменшилася вдвічі. Менше ніж за місяць врятовано 137 туристів у горах , з них 7 іноземців. При цьому важливо, що основними причинами, які призводять до нещасних випадків, ускладнюють роботу рятувальників і вимагають залучення значних сил є масове порушення громадянами правил безпечної поведінки під час відпочинку. Зокрема, туристичні групи ідуть в гори без інструкторів, люди ходять самостійно в походи, не реєструють маршрут», – зауважив Голова Служби.

Очільник українських рятувальників доповів, що Службі вдалося забезпечити безпеку громадян під час святкування Водохреща. Співробітники Служби перевірили офіційні місця для купання на водоймищах, поблизу таких місць було розгорнуто 648 рятувальних постів. Загалом залучалося понад 2 тисячі рятувальників та 470 одиниць техніки.

На доручення Президента України Віктора Януковича та Кабінету Міністрів України, Оперативний штаб продовжує здійснювати координацію органів влади щодо забезпечення стабільного функціонування систем життєдіяльності населення у зимовий період. Сили Державної служби з надзвичайних ситуацій готові до реагування та виконання завдань, визначених керівництвом держави.

Дані сайту: http://www.zhytomyr.mns.gov.ua/news/456.html

Державна служба

з надзвичайних ситуацій

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
10 21 100_1528 dsc_0877
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930