Частина грошей на добудову школи в Черняхові буде позичена з майбутньої зарплатні бюджетників Черняхівського району

Завтра, 7 жовтня, відбудеться позачергова сесія Черняхівської районної ради. Вона пов’язана з питанням добудови школи в Черняхові. Як відомо, добудова передбачає співфінансування з місцевих бюджетів, про яке районне керівництво згадало не так давно. Хоча мало це зробити значно раніше, адже ще в середині червня цього року Верховна Рада України ухвалила Закон про зміни до Державного бюджету на 2011 рік. У ньому були передбачені видатки в розмірі 20 млн. грн. для чотирьох виборчих округів у Житомирській області, з яких більше семи мільйонів – на добудову школи в Черняхові.
Майже чотири місяці кошти йшли з Києва в Черняхів! З такими темпами не в Європейський Союз вступати, а принагідно згадувати, що не ту країну назвали Гондурасом.
Втратити ж сім з половиною мільйонів на добудову школи через відсутність місцевого співфінансування – це втратити ще 8 мільйонів гривень субвенцій, які нібито передбачаються в бюджеті 2012 року.
Тож сьогодні відбулося засідання бюджетної комісії райради. Її члени разом із районним керівництвом пропонують на завтрашній позачерговій сесії внести зміни в районний бюджет, які передбачають збільшення його доходної частини. Мовлячи по-простому, планується зробити так: позичити грудневу зарплату в працівників бюджетної сфери, а потім віддати її тими грішми, що їх (як обіцяє обласне начальство) дасть Житомир із перевиконання обласного бюджету. Підстраховка – негайне збирання в районі бюджетної недоїмки (не всі ще сплатили податки), яка становить більше двох мільйонів гривень. Голова районної ради Наталія Рибак під час засідання бюджетної комісії райради сказала: «Якщо ми не зберемо недоїмку, то в другій половині грудня бюджетники не отримають зарплатні».

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

2 коментарі to “Частина грошей на добудову школи в Черняхові буде позичена з майбутньої зарплатні бюджетників Черняхівського району”

  • natalja says:

    Цікаво, а самі керівники району теж “пожертвують” свою зарплату на школу і будуть, як бюджетники, зустрічати Новий рік із порожнім гаманцем? І чи можливо, за короткі терміни освоїти ті мільйони, особливо, коли надходять морози.

  • Іван В. says:

    Звичайно, пожертвують, бо основне джерело їх прибутків – це зовсім не зарплата.

Залишити коментар

Gallery
14 20 29 100_1528
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031