Черняхівські волонтери – міцний тил 95-ї та 30-ї бригад

Наша Україна, як і раніше, перебуває у великій небезпеці. Віддані сини-солдати, які охороняють її від посягань нашого «брата Каїна», потребують допомоги співвітчизників, підтримки земляків. Теперішній час – для людяності і милосердя, які ми повинні творити разом. Ми – черняхівці, вболіваємо за майбутнє України. Наші волонтери, не замислюючись, спішать на допомогу кожному воїну, який знаходиться чи то в зоні АТО, чи в госпіталі. Головне, що наші старання, наша праця потрібна, як ніколи. До цього долучаємо і всіх небайдужих земляків.

 Що змогли – зробили для відправки нового механізованого загону на КАМАЗах з Новоград-Волинського, в якому знаходяться наші земляки-добровольці. Допомогли і амуніцією (розгрузки, бронежилети), і продуктами, що передала Очеретянська сільська рада та ТОВ «Аленруд», підприємці Юрій Рябченюк та Петро Крисюк. А всі зварювальні роботи з ремонту КАМАЗів та наварювання захисної сітки виконали наші черняхівці з фірми «Даніко» – особлива вдячність за це їхньому директорові – Віктору Іваницькому. За небайдужості таких людей Україна обов’язково вистоїть  і переможе в цій безглуздій війні.

Також ми тримаємо зв’язок із волонтером із Житомира  Юлією Толмачовою. Вона особисто на своїй машині об’їжджає наші села, збираючи продукти для 30-ї бригади і сама відвозить їх на передову. А взамін ще й привозить в Черняхів для дітей військовослужбовців і для переселенців одяг від меценатів. Сім’ї військовослужбовців з дітьми можуть звертатися і тримати зв’язок із Іриною (магазин «Вікна, двері», справа від ПриватБанку).

Хочеться окремо виділити співпрацю наших районних волонтерів з волонтерами із Коростишева. Є в цьому сусідньому містечку добра, чуйна і милосердна людина – волонтер Валерій Варивода. Усі ці 5 місяців, що йде війна, він, ризикуючи життям, особисто на своєму транспорті за свої кошти і кошти коростишівських підприємців возив на передову необхідний провіант. Не раз було, що поряд з машиною розривалися гранати та Валерій щотижня проривався до нашої 95-ої аеромобільної бригади. Весь час ми – черняхівці, в телефонному режимі тримаємо з ним зв’язок, адже Валерій і нашим хлопцям доставляв необхідне – індивідуальні посилки  та збірні передачі. Тож спасибі нашим колегам із Коростишева.

Як завжди оперативно відгукнулися колектив «Аленруд», який зібрав 2 420 гривень ( на ці кошти закуплена рація) та Геннадій Нестерчук від Молодіжного руху Черняхівщини – 1 500 гривень (кошти пішли на продукти харчування), фірма «Даніко», що співпрацює з 30-ою бригадою. Завжди, не роздумуючи іде на допомогу колектив райвійськкомату.

На зібрані кошти закупили і передали на передову: жилет захисний – 1700 гривень, рукавиці – 90 гривень, 2 оперативки – 220 гривень, 2 розгрузки – 380 гривень, компас – 62 гривні, 2 окулярів тактичних – 300 гривень. Передано також 500 гривень на механічні годинники.

Підтримують солдатів і підприємці з Кооперативного ринку в Черняхові, допомагаючи миючими засобами, нижньою білизною, шкарпетками, цукерками, печивом, цигарками та кавою.

Хочеться подякувати нашим приватним лікарям-стоматологам Омельченкам, Сергію Громнадзькому, Василю Нагурному, Олегу Новаку, Віктору Штикалу за їхню матеріальну підтримку. Ці кошти пішли на реабілітацію поранених земляків.

Не залишаються осторонь і каменярі району. Неоціненну допомогу надають наші пасічники, які забезпечили усі роти і підрозділи бригад медом.

Спасибі колективу ресторану «Зустріч», магазину «Руден», Юрію Мельничуку, Григорію Бондару, Любові Крисюк, Наталії Супруненко, Олені Федорчук, Ігорю Швецю.

Протягом 4-х місяців не втомлюються допомагати і продуктами, і матеріально наші земляки: Наталія Гнатюк, Мирослава Клименко, Геннадій Нестерчук, Володимир Столярчук, Лідія Сафонова, Володимир Ворончук, Лілія Котенко, Галина Вакулюк, Наталія Паламарчук, Наталія Шендриченко, Світлана Севрук, Георгій Чаусов, Марія Комендант, Галина Юрченко, Людмила Бездітко, Леся Бондарчук та багато інших наших земляків. Спасибі вам від солдатів!

Неодноразово виручала скринька, куди черняхівці вкидали свої гроші для потреб армії. Щоразу половину суми ми віддавали родичам тяжкопоранених солдатів – Рубана Сергія (1 500 гривень), Рибака Михайла (1600 гривень), Тарнавського Олександра (1700 гривень). Завжди допомагають збирати кошти члени Молодіжного руху Черняхівщини – і в палатці на ринку, і за допомогою благодійних концертів.

Неабиякою підтримкою воїнам на сході є передачі з продуктами харчування, одягом, взуттям. Вони завжди відправляються в персонально підписаних ящиках. Ми стараємося максимально перевірити інформацію про найнеобхідніше, що потребують армійці, як наприклад миючі засоби, подушечки, теплі гольфи під форму, светри, лікарські засоби, поліетиленову плівку, намети, гаєчні ключі, тощо.

Велику допомогу завжди надають прихожани наших православних храмів. Спасибі усім сільським і селищним громадам району за розуміння і посильну підтримку у біді. Адже на прохання волонтерів люди несли  закрутки, овочі і фрукти, сало з м’ясом, не жаліючи нічого для воїнів. Бо ж для солдатів кожна передача – це шматочок дому. Величезна вдячність Видиборській сільраді, яка найбільше допомагає забезпечувати наших військових, адже там служать чимало їхніх земляків.

Вже осінь. Наближаються холоди. Командири передають прохання про передачу теплого одягу. Не зайвими будуть кава, шоколад і цигарки – улюблена передача для хлопців.

Звичайно, ми знаємо, що десантникам дуже потрібен тепловізор, але на жаль наш район поки що не спромігся їм у цьому допомогти. Проте знаємо, що усім разом нам вдасться і це. Будемо дуже вдячні усім за посильну  підтримку. У цей тяжкий для нас час ми прикладемо всі сили, щоб зберегти нашу єдність.

Слава Україні!

Черняхівський волонтерський батальйон

1316777

 

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
7 28  100_1565
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031