«Чи має «Народна рада» статус?» – запитує редактор газети «Нове життя». Статус чого, Станіславе Володимировичу?

Редактор газети «Нове життя» Станіслав Бездітко в черговому числі газети за 7-е лютого опублікував власну замітку під назвою «Народна рада – чи має вона статус?» (повний її текст зі збереженням граматики – внизу). У ній редактор жаліється читачам, що його турбує «питання повноважень «Народної ради» та її легітимність». І навіть після того, як Станіслав Бездітко звертається «за роз’ясненнями» до голови депутатської групи «Народна рада» Олександра Трохимчука, все одно не має «остаточної відповіді на всі напрямки діяльності». Йому не вдається «почути переконливу відповідь і на те чи це легітимний орган». І найбільше хвилює редактора: «А хто буде висвітлювати її («Народної ради») діяльність? Перебуваючи в стані надзвичайної стурбованості, пильний Станіслав Бездітко звертається до прокуратури Черняхівського району – «за роз’ясненням» знову ж таки.
І поки прокуратура Черняхівського району збирається з думками, щоби якомога доступніше пояснити Станіславові Бездітку всі ці питання, висловив бажання допомогти стурбованому редакторові «Нового життя» депутат Черняхівської районної ради, лікар Михайло Марчук, який також увійшов до депутатської групи «Народна рада». Публікуємо його відкритий лист у редакцію «Нового життя»:
«Для не зовсім обізнаних повідомляю, що в районній раді можуть створюватися депутатські групи. Саме таку міжфракційну групу створили 14 депутатів Черняхівської районної ради». Легітимність групи гарантують перераховані в самій замітці редактора нормативні акти. А «висвітлювати роботу групи» буде явно не малограмотна газетка «Нове життя», бо якби ще хто навчив редакцію коми розставляти і за стилістикою слідкувати (на 60 рядочків тексту – більше десятка пунктуаційних, граматичних та стилістичних помилок!)
А «за роз’ясненням» слід звертатися до юридичної консультації, а не до прокуратури (із таким самим успіхом редакція могла б звернутися до ЖЕКу чи в ООН).
Тож пояснюю редакторові «Нового життя» по-простому – так, щоб нарешті зрозумів. Коли український народ вимете поганою мітлою злодійську тупу банду, то тут і знадобляться «Народні ради»: іхні депутати легітимні, мають відповідну освіту і досвід роботи, користуються авторитетом у людей (раз їх депутатами обрали). Тож, Бог дасть, не дадуть владі валятися під ногами, аби чергові чаушеску її не підібрали».
НАРОДНА РАДА – ЧИ МАЄ ВОНА СТАТУС?
Так вже повелося, що опозиція та позафракційні депутати виносять на сесії місцевого самоврядування створення «Народних рад» як єдиного легітимного органу влади. Без ніяких перешкод проголошено «Народну раду» у складі 14 депутатів і у нашому районі на черговій сесії районної ради.
Читаючи преамбулу з посиланням на статтю 22 Конституції України, Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» та регламент Черняхівської районної ради постає питання повноважень «Народної ради» та її легітимності. За роз’ясненням редакція звернулася до голови депутатської групи «Народна рада» Олександра Трохимчука.
– Ми створили «Народну раду» на зразок тієї, що була на початку 90-х років у Верховній Раді України. Шляхом голосування депутатів плануємо впливати на соціально-економічний розвиток району, співпрацювати з громадськими організаціями – говорить Олександр Васильович.
Депутати «Народної ради ні при яких обставинах не допустять неконструктивних дій, що призведуть до напруги чи конфронтації на території громади району. Виступають проти правого радикалізму.
Правда, не дано остаточної відповіді на всі напрямки діяльності, так як вони ще не визначені. Не вдалося почути переконливу відповідь і на те чи це легітимний орган. В повітрі зависло й те, а хто буде висвітлювати її діяльність.
Щоб остаточно переконатися, чи має «Народна рада» статус легітимності довелося звернутися за роз’ясненням і до прокуратури Черняхівського району, де наразі дане питання вивчається.
Станіслав Бездітко
DSC02779DSC02765

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 3,67 з 5)
Завантаження...

5 коментарів to “«Чи має «Народна рада» статус?» – запитує редактор газети «Нове життя». Статус чого, Станіславе Володимировичу?”

  • Артем says:

    Це я може щось плутаю, але чи не цього Бездітка захищала опозиція в раді, коли його хотіли прибрати Поліщук і Рибак? То це він так їй подякував цій опозиції?

  • Петро says:

    А шо є така газета “Нове життя”? я думав вона вже давно не виходить

  • Я says:

    Ніякого нового життя в нашій районній газеті вже давно нема. З Бездітком ця газета стала “безграмотною листівкою” районної влади, під чию дудку танцює редактор. Дуже вже залякав його Поліщук – хтось подумає. та ні. З такою зарплатою, як у редактора багато хто вислужувався б. Ще й не так…

  • Юрій Малашевич says:

    Одним з важливих “статусних елементів Народної ради” є протидія “ПРАВОМУ КРИЛУ РАДИКАЛІЗМУ”, можливо під “статусний сумнів” підведений саме цей аспект діяльності нашої Народної ради. Даруйте, але нехай буде всім відомо, все що відбувається сьогодні є результатом праворадикальної реакції на існуючу дійсність, а сучасний історичний злам є наслідком радикальних змін в суспільній свідомості Нації. Тож своєю незовсім вдалою спробою спаплюжити опозицію автор публікації зробив додаткову рекламу низці політичних сил, зайвий раз нагадавши читачам про їх існування в районі, або про можливість їх існування, та не усвідомлюючи і не бажаючи цього робити висвітлив загрози які вони потенційно несуть для сателітів правлячого режиму на місцях. Не знаю як хто, а я особисто дякую панам Олександру та Станіславу за “виступ проти ПРАВОГО КРИЛА РАДИКАЛІЗМУ”, для мене існування “КРИЛАТОГО РАДИКАЛІЗМУ” є відкриттям.

  • шаман says:

    Люди добрі черняхівські пора вже кінець кінцем визнати ,що якби не “крилатий радикалізм” я маю на увазі пляшки з сумішшю “Молотова”,ракетниці і гумові шини що горіли цілодобово-не було би в нашому районі ні “Народної ради”,ні відміни законів від 16.01.14 ,ні втечі Азірова до Австрогейщини,ні переляканих облич на Банковій та на Грушевського .А ще мені здалось що переляк був і в Кличка та Яценюка коли їх народ “правий” закликав іти на бій.Пообіцяли але не пішли-всрались бо є що втрачати…бо не бідні та куска хліба не шукають.

Залишити коментар

Gallery
13 25 dsc02544 100_1507
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930