Які вони – черняхівські залізничники?

Є така професія – залізничник. Щорічно, 4 серпня, всі працівники мережі залізниць святкують своє професійне свято – День профспілки залізничників, яке започаткували на згадку про старе свято – День залізничника (відзначається 4 листопада). Саме завдяки цим людям ми сьогодні маємо можливість швидко й комфортно доїхати до будь-якої точки країни чи світу та доставити вантажі у найвіддаленіші місця.
Вже більше 100 років на території нашого району функціонує залізнична станція «Горбаші», яка є структурним підрозділом Південно-Західної залізниці та відноситься до Коростенської дирекції залізничних перевезень. Сьогодні, як і колись тут працюють професійні та працелюбні люди, на яких покладена велика відповідальність – забезпечувати рух пасажирських та приміських поїздів. Окрім цього, працівники залізничної станції здійснюють пропуск вантажних поїздів, посадку та висадку пасажирів, продаж квитків на приміські та пасажирські поїзди усіх напрямків, виконують маневрові операції з відчеплення та причеплення вагонів з вантажами. На плечі залізничників лягає навантаження та вивантаження вагонів, обслуговування під’їзних колій по подачі та за­биранню вагонів.
Усе це вимагає від залізничника професійності, відповідальності, уваги, пильності,   стресостійкості та доброзичливості. Такими словами можна охарактеризувати й колектив залізничної станції «Горбаші», який налічує 9 працівників. Це начальник залізничної станції Ігор Юрченко, чергові по залізничній станції – Ігор Донецький, Олександр Максимчук, Тетяна Малиновська, Тетяна Коцюба, Тетяна Рабошук, квиткові касири – Віта Бакальчук, Ірина Собченко, станційний робітник Людмила Кондрацька.
Ці люди віддані своїй праці. Деякі з них пропрацювали на залізниці десятки років. Начальник станції Ігор Юрченко зізнався нам, що в його родині сформувалася ціла династія залізничників. Сам же Ігор Іванович працює на станції «Горбаші» вже 27 років. Не жалкує, що обрав саме такий шлях у житті, любить свою роботу, відповідально виконує свої завдання та обов’язки.
19 років на залізничній станції працює й квитковий касир Віта Вікторівна Бакальчук . Саме завдяки роботі касира пасажири мають можливість придбати квитки на пасажирські поїзди. Як розповіла Віта Вікторівна, багато років станція не мала комп’ютерного забезпечення у квитковій касі, що ускладнювало роботу касира. Тепер же працівники мають комп’ютер та легко працюють з пасажирськими квитками.
За специфікою роботи залізниця працює цілодобово, тому насамперед важливим є питання утримання колії в технічно-справному стані. Для вирішення цього питання на станції працюють колійні майстри – …, які виконують свою роботу у будь-який час доби, при будь-яких погодних і кліматичних умовах.
Тож бажаємо вам, шановні працівники залізничного транспорту, міцного здоров’я, щастя, добра і благополуччя. Нехай на життєвих та професійних перехрестях в усьому вас супроводжує зелене світло та усміхнені обличчя пасажирів.

Анастасія Бугайчук

IMG_9460

poAjuDzbnWM

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 22 32 100_1617
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031