Житомирський спорт має врятувати благодійний фонд

На Житомирщині створено обласний благодійний фонд розвитку фізичної культури, спорту та олімпійського руху. Скорочено — ЖОБФ. Фонд має поточний рахунок в банку “Київ”. Всі кошти, зібрані фондом, йтимуть на благодійні цілі.

Про це повідомив губернатор області Сергій Рижук на засіданні Житомирського обласного відділення НОК України, яка вібулас в понеділок, 7 лютого. Губернатор також розповів, що фонд очолює він особисто, а членами правління є Гула, Балюрко, Чигир і Орлов. Утворена також наглядова рада. Її голова — Ганна Ємченко. Є всі необхідні документи для початку роботи. Все перевірили юристи і тому все має бути на найвищому рівні. Розпочати конкретну роботу і наповнення Фонду губернатор пообіцяв розпочати вже у вівторок, 8 лютого.
– Ми замахнулись на серйозне наповнення і поставили високу планку — за рік зібрати не менше 15 мільйонів гривень. Це не просто, але ми вже підготували порядок наповнення і усі дорослі люди, адекватні, обов’язково будуть нами переконані, що потрібно зробити особистий посильний внесок у цей фонд, – сказав Сергій Рижук.
Починати збирати гроші планують із обласної адміністрації і облради.
– Я особисто прийняв рішення і першим вніс у фонд 10 тисяч гривень. Відповідно заступники голови, весь апарат адмінстрації теж перерахує гроші у фонд із своєї заробітної плати.
Гроші до фонду губернатор планує збирати з усіх можливих джерел. Він пообіцяв “переконати” внести до нього гроші усіх керівників адміністрацій області та залучити до наповнення пенсійний фонд і всі громадські і профспілкові організації. Навіть інвалідів — ті можуть скинутись хоча б по одній гривні. На самоплив пускати все це ніхто не буде.
– В нас один мільйон двісті вісімдесят тисяч жителів. Якщо всі, за виключенням дітей, скинуться бодай по одній гривні, то можна назбирати 900 тисяч. В Коростишівському лише одному районі понад 800 цехів по переробці каміння. І вони можуть виділити набагато більше, ніж гривню. І це лише один район. В нас 2800 активно діючих підприємств в області, які працюють прибутково, – прокоментував ситуацію Сергій Рижук. – Все буде у добровільно-примусовому порядку.
Губернатор запевнив, що ні на які інші цілі “не вимагатиме” ні в кого гроші — лише для ЖОБФ. І з таким підходом 15 мільйонів — це абсолютно підйомна цифра.
Кошти з рахунку фонду будуть витрачатись лише тоді, як на ньому накопичиться якась серйозна сума. Розпорошувати гроші ніхто не планує.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
4 20 dsc_0867 dsc_0877
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930