Кінець регіональним «одобрямсам»

25 березня, у п’ятницю, відбулася чергова сесія Черняхівської районної ради. Тривала вона рекордно довго – біля 5-и годин. І не тільки тому, що на її розгляд винесли багато питань, а й тому, що, на велике здивування керівництва району, яке сиділо в президії, для нього, напевне, вже закінчуються часи одобрямсів підлеглих.

Депутати районної ради, на відміну від державних службовців, заляканих керівними місцевими регіоналами протягом останніх дев’яти місяців, не боялися висловлювати власну думку і задавати керівникам питання по суті.

Виступ В.Г.Гуменюка на 4 сесії районної ради 6 скликання

Районом керувати – не лампочки вкручувати

Голова черняхівської райдержадміністрації Сергій Поліщук звітував на сесії перед районною радою про проведену в 2010 році роботу. Емоційно розповів про модернізацію на «Ниві-Експо», «Рельполь-Альтері» та «Даніко», хоча жодного відношення до цього не мав. Повідомив про відновлення роботи Черняхівського КХП, нібито безкоштовне харчування на Головинському кар’єрі «Граніт». Радісно заявив, що ушестеро більше введено в експлуатацію житла порівняно з минулим роком. Але найбільшу увагу Сергій Поліщук приділив майбутньому встановленню майбутнього в’їзного знака по дорозі з Житомира до Черняхова, розмови про який він веде вже біля 9-ти місяців, причому безрезультатно. Розчулено голова райдержадміністрації розповідав і про майбутнє спорудження майбутнього тротуару по вулиці Леніна (там, де «Приватбанк», «Ощадбанк»). На що з бюджету селища має бути виділено 90 тис. грн. замість того, щоб придбати спецтехніку для потреб комунальників. Не обійшлося й без згадування славнозвісних зупинок. Все вищесказане Сергій Петрович назвав «Сталим економічним розвитком району». На питання депутата районної ради Наталії Ковшевної про те, яке місце зайняв Черняхівський район в обласному рейтингу за 2010 рік, голова райдержадміністрації з неохотою розповів, що передостаннє. Але пояснив таку ганьбу тим, що його команда пропрацювали «тільки 8 місяців» (якби пропрацював 12 – точно були б на останньому).

Взявши участь в обговоренні виступу Сергія Поліщука, депутат райради Віктор Гуменюк порадив голові РДА Сергію Поліщуку перестати виконувати повноваження черняхівського селищного голови Івана Бабицького, а зайнятися економічним розвитком району і зокрема основною проблемою людей – їхньою бідністю. Депутат же райради Олександр Чорноморець сказав Сергію Поліщуку: «Районом керувати – це не лампочки вкручувати». Кажуть, що саме цю фразу сказав Сергій Рижук Сергію Поліщуку під час застілля з приводу дня народження губернатора.

Ігор Орлов: « Кошти повертаються з Кіпру в Україну»

Цією приємною звісткою заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов щиро здивував депутатів районної ради і запрошених на сесію. Детально він це не прокоментував, тому заінтригував всіх присутніх у залі засідань райради: всі й досі думають, чи справді українські олігархи забирають свої гроші з офшорних зон, щоб чесно оподаткувати їх в Україні на користь народу. Ігор Орлов, прослухавши звіт Сергія Поліщука, не утруднив себе повноцінним аналізом роботи керівництва району в 2010 році, сказав лише, що Черняхівський район – один із не багатьох, який виконав бюджет. Значна кількість депутатів у залі згадує, що Черняхівський район виконував бюджет навіть у кризу, не відправляючи людей у добровільно-примусові відпустки…., а дехто з присутніх подумав, що скоро видаватимуть за позитив Черняхівського району відсутність у ньому землетрусів і падінь тунгуських метеоритів.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (5 голосів, середнє: 3,40 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
10 29 33 100_1565
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031