



Кожного року прихожани освячують свої фрукти на Свято Яблучного Спаса. 19 серпня у селі Андріївці люди також освятили свій запашний врожай.
Проводив богослужіння у свято Преображення Господа Бога Ісуса Христа (Яблучного Спаса) протоієрей Василій Сорахтей в церкві Святого Андрія Первозванного. Саму ж церкву створено у 2000 році. Але вона ще добудовується завдяки сільській громаді.
Саме ж свято відоме ще з давньоруських часів. Святкування триває 9 днів, з 18 до 26 серпня. У це свято за давнім церковним звичаєм святять груші, яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита чи пшениці. За народними прикметами, Яблучний Спас означає настання осені й перетворення природи. Прийнято вважати, що ночі після нього стають набагато холоднішими. А тому й кажуть: «Прийшов Спас – держи рукавиці про запас!»