Життям малинчан зацікавилися представники місії ОБСЄ

Проведення економічних реформ держави на місцях,децентралізація,робота національної поліції ,соціальний захист переселенців та учасників бойових дій-такі питання цікавили представників спеціальної  моніторингової місії ОБСЄ на зустрічі з міським головою Малина Олексієм Шостаком.

У цьому місті вони побували вперше,згідно розробленого графіка. Як виявилось,у ході бесіди,місія ОБСЄ в Україні,а це представники із 45 країн,має майже сімсот представників. Шістсот з них- працює на Сході,а решта-закріпленими групами за регіонами України. Малинські гості та їх колеги «тримають шефство» над Чернігівською,Черкаською,Житомирською та Київськими областями і містом Києвом.

Щодня члени ОБСЄ  готую звіти про побачене в Україні та відсилають до Центрального офісу,розташованого у місті Відні . Гості запитували про розвиток міста в умовах децентралізації,чи вигідно Малину об’єднання,про те,як зараз живеться малинчанам,і навіть про наявність у місті преси.

Міський голова відповів на всі питання,звернувши увагу на існуючі проблеми. А їх,на жаль,чимало. Це і утримання Малином –найменшим містом обласного значення,найбільшого в області ПТУ,недостатнє фінансування медиків та освітян,і зміна системи оподаткування.

З наступного року місцева влада,замість ПТУ, має вирішувати  питання  оплати комунальних послуг                  ,енергоносіїв,медичних і освітніх закладів. Щодо реформи національної поліції ,мер зауважив,що вона сприймається позитивно,але, на жаль,впроваджується повільно. Підтвердженням цьому є ліквідація у Малині підрозділу ДАІ,збільшення кількості недисциплінованих водіїв,що призводить до ДТП з трагічними наслідками .

Одним із болючих питань є початок опалювального сезону,який мав розпочатись ще на початку жовтня . Але лімітів газу населеним пунктам тоді ще ніхто не надавав .І тепло надійшло в установи і житлові будинки аж з 14 жовтня. Хто винен,і чому так сталось-не відомо.

Варто відмітити,що весь хід бесіди гості занотовували до записників,і судячи по їх щирій зацікавленості та запитаннях,Малин  таки припав їм до душі.

misiya-malynjpg

 

За матеріалами сайту Малинської міської ради http://malyn-rada.gov.ua/

 

 

 

 

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
5 16 100_1508 img_1073
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031