Житомирська облрада не збирається ліквідовувати Народицький район попри рекомендації Мінрегіону

Мінрегіон рекомендує вирішити питання доцільності існування деяких районів у чотирьох областях України у зв’язку з тим, що їх межі повністю збігаються з межами ОТГ. Мінрегіон попросив Кабмін доручити відповідним облдержадміністраціям і облрадам розглянути питання це питання. Серед таких територіальних одиниць і Народицький район Житомирської області.

Однак голова Житомирської облради Володимир Ширма вважає, що буде неправильно ліквідувати Народицький район.

Про це посадовець повідомив 11 січня під час своєї звітної прес-конференції «100 днів на посаді».

«Район ніби і є, є голова районної державної адміністрації, заступник районної ради і є номінально районна рада. І минулого року районна рада ще могла мінімально платити собі заробітну плату (було перевиконання за 2015 рік). Цього року у них залишається тільки 15 тисяч коштів. Ми вже вивчали законодавство до ниточки – і розпустити сьогодні офіційно районну раду немає можливості. Навіть розглядали такий варіант, за ініціативою їхніх деяких посадовців, – ліквідувати Народицький район і вже ввійти до складу, скажімо, Коростенського району у вигляді об’єднаної територіальної громади. Ми довго дискували з цього питання. Але тут велика відповідальність, бо Народицький район є специфічним – там друга зона відчуження і районна вдала порушує питання, що з цими землями робити, бо в них триває сільськогосподарське виробництво, а орендної плати не можна брати, договорів укладати не можна, бо ведення господарства нібито заборонене… І якщо Верховна Рада, бо то її компетенція, сьогодні прийме таке рішення, то це буде неправильно. Тобто Народицький район зберігається», – прокоментував Володимир Ширма.

http://zhitomir-online.com/

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

1 коментар to “Житомирська облрада не збирається ліквідовувати Народицький район попри рекомендації Мінрегіону”

  • Юрій Малашевич says:

    Проблема із об’єднанням громад пов’язана з тим, що це річ добровільна, а адміністративно-територіальна реформа — річ примусова. Остання у нас не проводиться. Питання співпраці громад — це один механізм, об’єднання громад — другий механізм, і зміна меж адміністративно-територіальних одиниць — це третій механізм. Усі ці три механізми не пов’язані з поняттям адміністративно-територіальної реформи. У нас реформа місцевого самоврядування відбувається без попередньої реформи адміністративно-територіального устрою. А певні моменти в адміністративно-територіальному устрої здійснені шляхом прийняття закону про об’єднання територіальних громад, про внесення змін до складу адміністративно-територіальних одиниць, шляхом винесення міст із районного значення у міста обласного значення. Всі ці речі ситуативні. Немає системного підходу. Поки проходять лише ті моменти, які очевидні для всіх.

Залишити коментар

Gallery
13 26 27
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930