Що не можна робити в Прощену неділю 18 лютого. Як просити пробачення

Ні для кого не секрет, що тиждень Масниці закінчується Прощеною неділею.Прощеним днем Масляна завершує тиждень гулянь з поїданням млинців перед початком Великого посту, який триватиме до Великодня. Прощення просять такими словами: “Прости мене, будь ласка, якщо я в чому винен перед тобою”, відповідь має бути: “Бог простить”. Головне, щоб це було щиро, від усієї душі. На Прощену неділю в церквах на літургії читається Євангеліє з частиною з Нагірної Проповіді, де йдеться про прощення образ ближнім, адже тільки так можна отримати прощення гріхів від Отця Небесного.

Служба в церкві закінчується взаємними проханнями про прощення і тоді можна вступати у Великий піст перед Великоднем.

Що можна, а що не можна робити в цю неділю

 Прощена неділя 2018 року, як і будь-яка інша релігійна дата, має свої приписи, тому ми вирішили поділитися з читачами інформацією про те, що не можна робити.

У Прощений день просять вибачення не тільки живих, але і у тих, хто пішов у світ інший. Для цього наші предки ходили на кладовища і залишали на могилах млинці. В наш час досить попросити подумки прощення, а також помолитися за їх упокоєння.

У Прощену неділю не можна вживати алкоголь, а краще намагатися очистити і душу, при цьому вітається ритуальний похід в лазню.

У Прощену неділю не можна злитися, сваритися і обурюватися, намагайтеся зрозуміти будь-яку неприйнятну ситуацію і попросити допомоги.

Також відзначимо, що Прощений день — це також тиждень Адамова вигнання. В цей день на службі у церкві згадують історію Адама і Єву, їхнє гріхопадіння і непослух, показуючи приклад того, як Бог простив непослух своїх створінь і подарував їм шанс на нове життя.

https://ukr.media/

 

 

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
15 30 35 122
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031