Василь Шкляр на запрошення Павла Дзюблика представив свій новий роман про легендарну Марусю Соколовську

Презентація відбулася в Черняхові 18 жовтня і зібрала таку кількість шанувальників творчості одного з найвідоміших в Україні письменників, яку рідко можна побачити і в обласних центрах. Та й не дивно: роман «Маруся» розгортає перед нами сторінки  майже столітньої історії, коли отамани Соколовські з Горбулева боронили Україну від московської нечисті. Коли всі брати Соколовські загинули, тисячний загін повстанців повела за собою в бій їхня сестра Олександра Соколовська, яка взяла псевдо Маруся.

Презентація розпочалася на півгодини пізніше: книголюби отримували автографи  Василя Шкляра на придбаних примірниках роману, фотографувалися з улюбленим письменником. Та й після презентації довго не відпускали його.

Черняхівці й гості містечка з різних районів Житомирщини того дня отримали

нагоду почути й побачити гостей Василя Шкляра: відомого правозахисника й політв’язня, учасника Української Гельсінської Групи Василя Овсієнка, голову Житомирської організації Національної Спілки письменників України Михайла Пасічника, голову  Житомирського обласного об’єднання товариства «Просвіта» Святослава Васильчука, відомого українського історика Костянтина Завальнюка, вчителя-краєзнавця з Горбулева Петра Лісового, переможця обласного поетичного конкурсу «Оксія» Сергія Сіваченка з Володарська-Волинського. І, звичайно, найбажанішими гостями на презентації книги були внучка отамана Василя Соколовського Ліза Євгеніївна Заплетнюк-Соколовська та її син Валерій.

Зал дуже емоційно сприймав кожне слово Василя Шкляра й інших шанованих виступаючих: вже дуже чіткою бачилася всім паралель між отаманами Соколовськими і героями Революції Гідності та антитерористичної операції. Тому так натхненно співали всі разом і Державний Гімн України, і «Червону калину».

Всі виступаючі дійшли однієї думки: на виборах потрібно підтримувати, не тих, хто роздає гречку, а тих, хто несе своєму народові високу духовність.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
6 29 34 p1000148
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031