Заборгованість по зарплаті мають повністю погасити

 

За останні півтора року роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних випгаманецьлат вдалося зменшити цю заборгованість із 65,5 млн. грн. до 21. Натомість, у липні місяці цього року борг по зарплаті в економічно активних підприємствах знову зріс,- на 1,8 млн. грн.
Така статистика прозвучала сьогодні в обласній адміністрації на розширеному засіданні комісії.

При цьому заслухали голів райдержадміністрацій, міських голів, керівників підприємств-боржників.
Станом на 1 вересня заборгованість із заробітної плати по області уже становить майже 23 млн. грн. Із них 10 мільйонів – на підприємствах – банкрутах.  Нарощена у липні заборгованість додає роботи як обласній комісії, так і комісіям у районах. Адже позиція держави жорстка.
Микола Олещенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації: «Чіткі доручення Кабінету Міністрів, чіткі доручення обласним державним адміністраціям, органам виконавчої влади, в тому числі і органам прокуратури, – ліквідувати борг по заробітній платі в державі до 1.01. 2012 року.»
Значне зростання заборгованості цього року зафіксовано у Брусилівському, Житомирському, Романівському районах, у місті Малині. Проблема не розв’язується у Черняхівському, Любарському, Ружинському, Бердичівському районах, містах Коростені та Житомирі.
Відповідно до рішення комісії, голови райдержадміністрацій, міські голови маю терміново підготувати і вручити листи керівникам підприємств-боржників з вимогою забезпечити погашення заборгованості із виплати заробітної плати в обсягах не менше третини наявного боргу до 13 вересня і подальшу ліквідацію зазначених боргів до кінця поточного року.
Микола Олещенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації: «Я звертаю увагу, і передаю слова Сергія Миколайовича Рижука. Він сказав: «Звернись і передай головам адміністрацій, що несуть персональну відповідальність за ліквідацію і погашення боргів із заробітної плати у ввірених вам районах!»»
Комісія просить прокуратуру області, враховуючи довготривале непогашення боргів із зарплати та ігнорування керівниками підприємств рішень обласної та відповідних територіальних комісій, за наявні порушення законодавства з оплати праці, вжити заходів прокурорського реагування до посадових осіб.

Відеосюжет тут:

ЖОДТРК. Новини. Заборгованість по зарплаті – YouTube

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
11 15 28 32
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031