Суд постановив, що Володимир Артемчук не порушував присяги державного службовця, і відновив його на роботі

Як стало відомо сайту, Житомирський обласний адміністративний суд 25 січня поновив Володимира Артемчука на посаді начальника відділу Держкомзему в Черняхівському районі. Визнано протиправним та скасовано наказ Голови Комісії з проведення реорганізації Державного комітету України із земельних ресурсів № 306-кт від 20 вересня 2011 року про звільнення цього держслужбовця з роботи «за порушення присяги державного службовця в частині сумлінного виконання своїх обов’язків».
Як зазначалося раніше, 28 грудня Черняхівський районний суд зобов’язав Черняхівську райдержадміністрацію відкликати з Житомирської обласної держадміністрації доповідну записку за підписом Сергія Поліщука, у якій ішлося про те, що виконуючий обов’язки начальник відділу Держкомзему в Черняхівському районі Володимир Артемчук зловживав владою та службовим становищем. Суд визнав вищезазначену ситуацію неправдивою і такою, що порочить ділову репутацію, честь і гідність В.В.Артемчука і зобов’язав Черняхівську райдержадміністрацію заплатити В.В.Артемчуку 5 тисяч гривень моральної шкоди.
Звільнення Володимира Артемчука з роботи повинно було, вочевидь, стати демонстрацією в дії «вертикалі влади», якою так пишаються нинішні очільники: доповідна записка Сергія Поліщука – і (як наслідок) наказ Голови Комісії з проведення реорганізації Державного комітету України із земельних ресурсів про звільнення держслужбовця з роботи. До того ж ця «вертикаль» мала, як виявилося, багато складових, зокрема перевірок відділу Держкомзему зверху, зініційованих головою Черняхівської райдержадміністрації Сергієм Поліщуком. Зокрема про це йдеться в службовому листі першого заступника начальника Головного Управління – Голови комісії з проведення реорганізації І.А.Вержанського заступнику голови – керівнику апарату Житомирської обласної державної адміністрації О.А.Никитюку, написаному навесні минулого року, де йдеться про те, що Володимир Артемчук відповідає займаній посаді, а «а дії голови Черняхівської районної державної адміністрації Поліщука С.П. та його заступників унеможливлюють нормальному налагодженню співпраці між органами виконавчої влади та комісією Головного управління Держкомзему».
Тож питається: кому потрібні такі вертикалі? Вертикалі, які, незважаючи на часту заангажованість наших судів, все-таки ламаються…

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

4 коментарі to “Суд постановив, що Володимир Артемчук не порушував присяги державного службовця, і відновив його на роботі”

  • Черняхівець says:

    …Не ту країну назвали Гондурасом…
    Щоб дії відбувалися,ну наприклад в Японії,то Поліщук з Артемчуком як мінімум подали у відставку,а в кращому випадку зробили собі харакірі.
    А так…

  • Черняхівець says:

    Цікаво, як на зарплату держслужбовця пан Артемчук придбав собі нову тойоту кемрі за 30 тисяч долларів…
    мабуть є що приховувати. не розумію навіщо його так вигороджувати…

  • natalja says:

    Певно, авто придбане зе 5 тисяч грн компенсованої моральної шкоди! Та й чи бачив хто,хоча б маленького начальничка, котрий треться коло землі, щоб ходив пішки чи то іздив на “Славуті”?

Залишити коментар

Gallery
10 15 18 20
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031