Громадська рада при Черняхівській райдержадміністрації розпочинає боротьбу зі спиртним у руках підлітків і закликає припинити салюти в час АТО та гучне звучання музики вночі

Гуркіт музики в розважальних закладах і вибухи фейерверків нічної пори в Черняхові заважали значній кількості жителів райцентру завжди, а вже цього літа – тим більше. Десь на сході України йде війна, гинуть і зазнають поранень наші хлопці, а в декого життя б’є фонтаном. Начебто нічого й не змінилося: танці, спиртне, салюти… Алкоголь як невід’ємна частина підліткових розваг… Про все це йшлося на черговому засіданні громадської ради при Черняхівській райдержадміністрації, яке відбулося сьогодні, 12 серпня.

У його роботі взяли участь голова райдержадміністрації П.В.Дзюблик, заступник голови районної ради О.Л.Гибало, заступник черняхівського селищного голови С.Г.Шлапак, представники міліції, відділу освіти, служби у справах дітей, сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА.

Громадська рада  розглянула питання режиму роботи розважальних закладів  Черняхова у вечірньо – нічний період,  дотримання  правил продажу спиртних напоїв та перебування дітей і підлітків у вечірній і нічний час у закладах дозвілля, громадського харчування,  інших громадських місцях. Саме ці проблеми запропонував винести на обговорення громадськості черняхівський селищний голова І.В. Бабицький.

З метою комплексно вивчити дані питання на засідання громадської ради були запрошені приватні підприємці О.В.Гарбарчук   (кафе «АНЕЛО»), Т.С.Жуковська   (кафе «Старе місто»), М.М.Андрійчук  (НК «Клетка»), В.В.Хоменко  (магазин «Продукти»), до розмови долучилися всі, крім приватного підприємця Т.С.Жуковської, яка на засідання не прийшла попри те, що обіцяла.

У процесі доволі активного обговорення  учасники зборів все ж дійшли  єдиного висновку, що у веденні бізнесу чи то іншого виду діяльності незалежно від того, приносить він дохід, чи ні, головне – не зачіпати права та законні інтереси інших людей, і з особливою відповідальністю оберігати світ дитинства.

Крім цього, громадська  рада взяла тиждень часу, щоб вивчити юридичні аспекти зазначених питань, а також запропонувала голові райдержадміністрації створити комісію (за участю її членів), яка б вивчила можливе перебування черняхівських дітей у розважальних закладах у вечірній та нічний час.

До того ж було домовлено з орендарями нічного клубу «Клєтка» про дотримання правил тиші в громадських місцях. Також громадська рада звернулася до Черняхівської селищної ради  із вимогою заборонити на її території використання салютів і феєрверків на період антитерористичної операції.

Хочеться сподіватися, що це засідання громадської ради стане поштовхом  до змін на краще в культурному відпочинку черняхівців і взагалі – їхньому цивілізованому житті.

 

DRRKCixG730

i2PlRd71tns

IB4enmLdGTg

W6hlXje4WDI

 

 

                                                                 

 

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
12 img_6080 dsc_0869
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930