“ДП “Житомирський бронетанковий завод” має збільшити свої виробничі потужності. Іншого варіанту просто немає”,- народний депутат України П.Дзюблик

У зв’язку з веденням на території України військових дій,  особливу увагу на всіх рівнях влади почали приділяти оснащенню армії (як кадрово, так і технічно). Останнім часом народні депутати України, що з Житомирщини та очільники області особливо пристально слідкують за роботою Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод». За останній місяць на заводі побувало чимало гостей, які прагнули ознайомитися з особливостями виробничого процесу та прискорити якісні зміни із збільшення виробничих потужностей.

За словами очільника області у 2014 році завод сплатив 13 млн. грн. податків. “Зараз тут працює 637 робітників, а згодом створять 50 нових робочих місць з огляду на  збільшення кількості замовлень від держави”, – звернув увагу С.Машковський.

Вже вдруге за останній місяць відвідав завод народний депутат України П.Дзюблик. Вперше – задля ознайомленням з роботою, вивчення проблем, які є, щоб почати вирішувати їх на законодавчому рівні, а 11 березня завітав на випробування бронетехніки, яка оснащена бойовим модулем, що виробляється на заводі.

В.о. директора ДП «Житомирський бронетанковий завод» Михайло Мосін наголосив, що модернізовані БМП-1 мають більше можливостей у порівнянні із базовою моделлю. Машина може конкурувати із закордонними зразками за такими параметрами, як система управління вогню та стабілізація озброєння. Така бронетехніка оснащена бойовим модулем, який виробляється на заводі. За словами керівника підприємства, на заводі вже переобладнали 11 машин, які до кінця березня пройдуть тестування та будуть передані українському війську. Загалом, тут планують модернізувати близько 30 машин.

 Михайло Мосін зазначив, що переобладнання техніки відбувається в рамках розробленої державної програми, а бойові дії на сході України прискорили її практичну реалізацію. Завод працює у 2-3 зміни залежно від обсягу роботи. А протягом минулого року тут  відремонтували 89 одиниць бойової техніки.

 Командир навчального полку, який дислокується на військовому полігоні під Житомиром, полковник Микола Палас визнає, ця оновлена техніка вкрай необхідна українській армії: «У такій машині військові керують модулем самостійно і обирають на екрані, який вид озброєння має спрацювати. Окрім цього, збільшена потужність БМП-1 та виведена направляюча для протитанкових керованих ракет».

 Михайло Мосін розповів, що на заводі всю пошкоджену та несправну техніку повністю розбирають, відбувається її діагностика, а потім і модернізація. Стратегічне завдання для підприємства – це модернізація техніки і на перспективу створення корпусного цеху. Зараз ДП «Житомирський бронетанковий завод» працює над тим, аби максимально відійти від імпорту запчастин, освоїти їх виробництво на Україні, що нереально без відповідної законодавчої бази, мінізувати технологічні терміни ремонту до стандартних та постачати нашим військам максимальну кількість якісно відремонтованої техніки. А найближчим часом з підприємства відправиться відремонтована техніка для 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського.

    “ДП “Житомирський бронетанковий завод” має збільшити свої виробничі потужності. Іншого варіанту просто немає”,- наголосив народний депутат України П.Дзюблик,-” а я готовий підтримати у реалізації стратегічних завдань та відстоювати ваші інтереси у Верховній Раді України, адже вони мають державне значення”.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
9 15 p1000148 dsc_0877
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031