Жителі Черняхівщини, вшануймо пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років

Цьогоріч Україна та світ вшановують 80-ті роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. У День пам’яті жертв Голодомору 23 листопада по всій Україні відбудуться скорботні заходи.
Українська Автокефальна Православна Церква та Черняхівська районна громадська організація «Україна – це МИ» закликають черняхівців та гостей містечка взяти участь у меморіальному мітингу, який розпочнеться 0 10.00, 23 листопада у Черняхові, біля пам’ятника жертвам Голодомору.
Відомий філософ та дисидент Євген Сверстюк нагадав, що громадськість ініціювала низку заходів до 80-х роковин Голодомору, зокрема 21—22 листопада. У Києві відбудеться Міжнародний форум «Народ мій є, народ мій завжди буде!» з участю відомих українських та світових науковців, громадських діячів, офіційних представників європейських країн та міжнародних організацій, 21 листопада — прем’єра опери «Червона земля. Голод» американського композитора українського походження Вірка Балея.
Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років також скерував звернення до усіх сільських, селищних та міських рад України з проханням організувати впорядкування місць поховань загиблих у роки Голодомору, ініціювати перейменування вулиць, які досі носять імена комуністичних ватажків — виконавців Голодомору та інших злочинів проти прав людини, та організувати проведення у своїх громадах пам’ятних заходів», — повідомив Євген Сверстюк.
До складу Комітету увійшли знакові постаті в громадському, мистецькому та духовному житті, історики та представники академічних установ: Мирослава Антонович, Ольга Богомолець, В’ячеслав Брюховецький, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Володимир В’ятрович, Анатолій Гайдамака, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Людмила Гриневич, Іван Дзюба, Іван Драч, владика Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Захаров, Євген Золотарьов, Олександр Іванків, Геннадій Іванущенко, Сергій Квіт, Андрій Когут, Андрій Козицький, Роман Круцик, Ніла Крюкова, Станіслав Кульчицький, Олег Слабоспицький, Олександр Максимчук, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Василь Марочко, Дмитро Павличко, отець Олекса Петрів, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Стефан Романів, Євген Сверстюк, Михайло Свистович, Володимир Сергійчук, Євген Станкович, Микола Старовойтов, Олеся Стасюк, Лесь Танюк, Володимир Тиліщак, Тарас Шамайда, Ігор Юхновський.
llV4QeZuqhM

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

1 коментар to “Жителі Черняхівщини, вшануймо пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років”

  • Юрій Малашевич says:

    Весь період існування країни рад, як “імперії зла” це суцільна історія масового терору, геноцидів, катувань, вбивств, репресій та національної катострофи українців як окремого явища. ПЕРША ХВИЛЯ МАСОВОГО БІЛЬШОВИЦЬКОГО ТЕРОРУ(1918 -1923 рр – Червоний терор та Воєнний комунізм, Крути, Базар, Любарська трагедія,і як вінець голод 1921-23 рр)- Володимир Ленін бовван якого не наче святиня бережеться та вшановується в центрі Черняхова, а також вулиця в його “честь”, окрім цього вулиці: Червоноармійська Котовського, Будьонного, Щорса, Чапаєва та різних Жовтнів. ДРУГА НАЙПОТУЖНІША ХВИЛЯ МАСОВОГО ТЕРОРУ(1932-40рр), думаю це не потрібно коментувати , що ми маємо як згадку в нашому смт – вулиці: Петровського, Постишева, Калініна, Куйбишева, Кірова та зокрема назву районної газети в честь “Нового радянського Життя”. І на останок ТРЕТЯ ХВИЛЯ МАСОВОГО СТАЛІНСЬКО-БІЛЬШОВИЦЬКОГО ТЕРОРУ( 1943-1953 рр – знищення Жуковим українців під час форсування Дніпра, терор населення що перебували в зоні гітлерівської окупації, чистка західної України, жданівщина, голод 1946-47 рр)- вулиця Жукова. Як можна засуджувати радянський режим і в той же час “свято берегти світлу пам*ять про нього”?! Чи не є це роздвоєнням стандартів та підміною культурних і моральних понять з нахабним фальшуванням та маніпуляцією суспільною свідомостю.(Авторський філософський роздум)

Залишити коментар

Gallery
8 18 30 dsc02544
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930