Житомирські телевізійники зацікавилися подіями навколо черняхівського ставка

«Всякому місту — звичай і права, всяка тримає свій ум голова», – писав колись Григорій Сковорода. І ці його слова дуже слушні нині. Якщо в інших населених пунктах у когось є дурна звичка привласнювати собі Межигір’я та морські узбережжя, то чому Черняхів повинен терпіти подібне? Якийсь нікому не відомий пан Васильєв, який нібито підписав договір про спільну діяльність із Житомирським міжрайонним управлінням водного господарства 2010 року, з того ж таки часу, як розповідає його представник, опікується черняхівським ставком. Запускає малька, прибирає з узбережжя сміття, будує штучні загорожі, встановлює таблички про заборону вилову риби, врешті-решт розповсюджує серед бажаючих порибалити квитки по 75 гривень. А також, як розповідають місцеві рибалки, зрізає дерева навколо ставка, кидаючи їх у воду, виловлює вночі рибу сітками.
Місцеві рибалки зверталися із запитаннями до голови райдержадміністрації С.П.Поліщука про таємничого Васильєва.  Сергій Петрович на зустріч із ними не прийшов, бо начебто не в курсі справ щодо ставка. Не чув про Васильєва і селищний голова Іван Васильович Бабицький (про це його питали депутати на сесії селищної ради). Хоча, згідно з законом, навіть запуск малька в ставок повинен відбуватися при представниках селищної ради і громадськості. То в чому ж справа? Черняхівський ставок-це не Бобчаківське болото, щоби різні маніпуляції з ним проходили непоміченими. І чому районне та містечкове керівництво перебувають у такому наївно-дитинному незнанні стосовно подій, які розгортаються навколо ставка? Он уже й житомирське телебачення прочуло про цю історію, і його журналісти 21 липня з’явилися на берегах ставка. Взяли інтерв’ю у представника Васильєва, у рибалок, представників громадськості, депутатів місцевих рад. Обіцяли зв’язатися з селищним головою. Проте висновок з цієї історії напрошується один: як будеш сповідувати принцип «моя хата скраю», то незчуєшся, як із тебе знімуть останню сорочку. Тож як місцева влада не поспішає захищати твої інтереси, – то кому вона треба – така влада? Але її зміна – справа не одного дня. Проте за самих себе заступитися можна вже зараз. Так ще 10 липня поблизу стадіону зібралися рибалки Черняхова, щоб обговорити проблему, яка виникла з орендою місцевої водойми. Тоді 70 чоловік проголосували за створення місцевої громадської організації рибалок, яка виступить із клопотанням перед органами влади та власниками водойми про її оренду черняхівською громадою.
На захист рибалок став і депутат обласної ради Павло Дзюблик, який направив відповідний запит у прокуратуру про правомірність дій орендарів.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 голосів, середнє: 3,75 з 5)
Завантаження...

1 коментар to “Житомирські телевізійники зацікавилися подіями навколо черняхівського ставка”

  • peterson says:

    Ще раз переконаймося, що необхідно!!! разом захищати свої права. Проспимо цього разу – залишимося без водойми в центрі Черняхова. Приїдуть “братки”, обнесуть колючим дротом – ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ! Будуть казати – державні водойми – не вірте! Он “Чудодієво” вже давно не власність громади Вишполя – туди місцевих не пускають навіть подивитися, які крутелики там відпочивають і які гроші там заробляються.

Залишити коментар

Gallery
7 31 dsc09698 img_6080
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930