Заборгованість по зарплаті мають повністю погасити

 

За останні півтора року роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних випгаманецьлат вдалося зменшити цю заборгованість із 65,5 млн. грн. до 21. Натомість, у липні місяці цього року борг по зарплаті в економічно активних підприємствах знову зріс,- на 1,8 млн. грн.
Така статистика прозвучала сьогодні в обласній адміністрації на розширеному засіданні комісії.

При цьому заслухали голів райдержадміністрацій, міських голів, керівників підприємств-боржників.
Станом на 1 вересня заборгованість із заробітної плати по області уже становить майже 23 млн. грн. Із них 10 мільйонів – на підприємствах – банкрутах.  Нарощена у липні заборгованість додає роботи як обласній комісії, так і комісіям у районах. Адже позиція держави жорстка.
Микола Олещенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації: «Чіткі доручення Кабінету Міністрів, чіткі доручення обласним державним адміністраціям, органам виконавчої влади, в тому числі і органам прокуратури, – ліквідувати борг по заробітній платі в державі до 1.01. 2012 року.»
Значне зростання заборгованості цього року зафіксовано у Брусилівському, Житомирському, Романівському районах, у місті Малині. Проблема не розв’язується у Черняхівському, Любарському, Ружинському, Бердичівському районах, містах Коростені та Житомирі.
Відповідно до рішення комісії, голови райдержадміністрацій, міські голови маю терміново підготувати і вручити листи керівникам підприємств-боржників з вимогою забезпечити погашення заборгованості із виплати заробітної плати в обсягах не менше третини наявного боргу до 13 вересня і подальшу ліквідацію зазначених боргів до кінця поточного року.
Микола Олещенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації: «Я звертаю увагу, і передаю слова Сергія Миколайовича Рижука. Він сказав: «Звернись і передай головам адміністрацій, що несуть персональну відповідальність за ліквідацію і погашення боргів із заробітної плати у ввірених вам районах!»»
Комісія просить прокуратуру області, враховуючи довготривале непогашення боргів із зарплати та ігнорування керівниками підприємств рішень обласної та відповідних територіальних комісій, за наявні порушення законодавства з оплати праці, вжити заходів прокурорського реагування до посадових осіб.

Відеосюжет тут:

ЖОДТРК. Новини. Заборгованість по зарплаті – YouTube

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
27 p1000148 100_1507 100_1508
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930