Лікар із великої літери

Якби комусь спало на думку зробити рейтинг серед різних професій на предмет їх корисності та цінності для людини і суспільства, то медичні працівники, безперечно, були б у числі перших. Ми можемо нарікати на їх роботу, можемо критикувати їх, але факт залишається фактом: без них – нікуди. У найкритичніший для здоров’я та життя момент саме вони виявляються поряд. На мій погляд, серед людей, що займаються різноманітними лікарськими професіями і спеціалізаціями, можна виділити тих, чия праця схожа скоріше на подвиг.

Немає жодного сумніву, що це «Лікар від Бога»

Його професійна діяльність нерозривно пов’язана з Черняхівською районною лікарнею (нині-Черняхівське ТМО). Тут впевнені: секрет популярності лікарні серед населення, ефективності її роботи не стільки в сучасних технологіях лікування і грамотній організації лікувальної діяльності, скільки в золотих кадрах, серед яких – Віктор Усаченко. На таких людях тримається система охорони здоров’я не лише Черняхівського району. Завдяки їм з’являються на світ маленькі громадяни містечка Черняхів. У нього завжди багато пацієнток, але для кожної він знайде час, подарує тепло та турботу, вислухає і правильно призначить лікування. Своїм ангелом-охоронцем чи першим хрещеним батьком його, без перебільшення, можуть назвати більше тисячі малят.

Віктор Миколайович народився на Тернопільщині. У 1993 році закінчив Вінницький медичний інститут імені М.І.Пирогова. Гінекологом працює понад 15 років, приступив до роботи гінекологом Черняхівської районної лікарні у 1996 році,  а з 2005 по 2011 рік – головний гінеколог Черняхівського району. Таких, як Усаченко, називають «Лікар від Бога». Він лікує навіть словом, оскільки абсолютно до кожного здатен знайти правильний підхід: кого і як заспокоїти, вселити надію і навіть пожурити. Лікарі та пацієнти і досі не в змозі збагнути, як йому – інколи єдиному – вдається інтуїтивно зрозуміти, де криється причина недуги та поставити вірний діагноз.

Ставлення до Черняхівського пологового будинку сьогодні змушує бажати кращого. На жаль, багато хто вважає, що народжувати потрібно де завгодно, тільки не в нас. Особливо це стосується тих, у кого вагітність протікає, так сказати, не без проблем. Я вдячна щасливій долі, що вона звела мене з Віктором Миколайовичем Усаченком – чудовою та порядною людиною, прекрасним та висококваліфікованим лікарем та просто приємним чоловіком. Нашому синочку вже рік і два місяці! Але, звичайно, як і всі інші мами, я з ним познайомилася набагато раніше – в той момент, коли зрозуміла, що в мене буде дитина. Думаю багато матусь мене зрозуміють, як важливо, щоб під час вагітності відбулася та сама щаслива зустріч з «Лікарем з великої літери», котрий зможе з самого початку вселити в вагітну жінку віру в щасливе майбутнє.

Перша зустріч з лікарем є найважливішою. Я відразу зрозуміла, що потрапила в надійні руки. Мене обминули гори всіляких пігулок, страшні розповіді та непотрібні розмови, а взамін я змогла дзвонити і консультуватися з лікарем практично в будь-який час… Я чула що зараз для майбутніх мам з боку більшості лікарів такі поняття, як увага, участь, підтримка і просто людське ставлення – практично не існують. Тепер можу з упевненістю сказати – це зовсім не так! Причина – Віктор Миколайович, котрий завжди вміє вислухати, застосувати професійний підхід та просто заспокоїти добрим словом. З ним я абсолютно позбулася думок про можливі негаразди, а стала звичайною щасливою у майбутньому матусею.

Сьогодні я хочу висловити Віктору Миколайовичу слова щирої вдячності від себе, свого сина та всієї нашої невеличкої сім’ї. Після народження нашого хлопчика наше життя стало по-справжньому щасливим. Дуже хочеться, щоб такі люди, як наш лікар, були здорові і щасливі та продовжували дарувати життя майбутнім громадянам нашої України, а їх мамам та таткам – щастя! Нехай у Ваших очах ніколи не гасне вогник людської доброти. Не дивлячись на труднощі в професійній діяльності, продовжуйте зустрічати та проводжати усіх своїх пацієнток зі щирою та приємною посмішкою, котра так Вам личить.

Найближчим часом ми з чоловіком плануємо знову з ним «зустрітись», тільки цього разу вже з-за другого свого маленького «щастя», хотілося б жіночого роду. Ну а сьогодні ми від щирого серця вітаємо Віктора Миколайовича Усаченка та всіх лікарів нашої Батьківщини з професійним святом – Днем медичного працівника і бажаємо успіхів, міцного здоров’я, терпіння, мудрості та простого людського щастя.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (5 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

4 коментарі to “Лікар із великої літери”

Залишити коментар

Gallery
14 21 100_1020 dsc_0877
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031