Мовне питання Черняхівців не цікавить?

Мова – душа народу. Ця істина відома всім ще зі шкільної лави. Але сьогоднішні можновладці хочуть запевнити нас, що Україна без своєї державної мови житиме нормально, а вони – політики – настільки піднімуть свій рівень освіти, що вивчать досконало ще й російську мову. Їм би хоч свою, рідну, грамотно вживати, щоб не соромно було перед українськими виборцями… Та, мабуть, Росія їм ближча, тож і мова чужа миліша. Тому й узаконити хочуть її вживання на державному рівні. Нагадаємо, скандальний законопроект Ківалова-Колесніченка N9073 передбачає, що на території України гарантується вільне використання регіональних мов, якщо ними користуються не менше 10% громадян, які населяють певну територію за даними перепису. За рішенням місцевих рад чи за результатами збору підписів в окремих випадках це положення може бути застосоване до мови, регіональна група якої становить навіть менше 10% населення. Верховна Рада вже прийняла цей законопроект за основу.

Громадськість проти – але хто сьогодні нас має захищати? Ті, кого ми ж і обирали до рад усіх рівнів. Так, 31 липня 2012 року на засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, правопорядку та прав людини було розглянуто питання про винесення на сесію районної ради звернення до Президента України про ветування даного законопроекту.  З 6 членів даної комісії на засіданні були присутні четверо. І при голосуванні думки розділилися. Представники фракції «ВО «Батьківщина» Олександр Свірчевський та Леонід Богуш підтримали дану пропозицію, а ось Сергій Дейнеко (Народна партія) та Наталія Кузьменко (Партія регіонів) проголосувати проти. Отож,  звернення до Президента України не буде винесене на найближчу сесію районної ради. Нагадаємо, аналогічне звернення вже прийняли ряд районних та міських рад області.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

2 коментарі to “Мовне питання Черняхівців не цікавить?”

  • БАНДЕРІВЕЦЬ says:

    РОЗГЛЯДАЛОСЬ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ РАЙОННОЇ РАДИ ЗА ПІДПИСОМ ГОЛОВИ ЧЕРНЯХІВСЬКОЇ СВОБОДИ ПРО НЕДОПУЩЕННЯ ОСТАТОЧНОГО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ “СУМНОЗВІСНОГО ЗАКОНУ” про що потрібно вказати в статті. Нагадую що СВОБОДА першою відреагувала на “мовну ганьбу” вищезазначеним чином , і автору вимоги довелось її ж і захищати перед комуно-регіональним керівництвом району на засідані комісії про яку нам мовить ця публікація. СЛАВА УКРАЇНІ!

  • БАНДЕРІВЕЦЬ says:

    А ТАКОЖ КЕРІВНИЦТВО ЧЕРНЯХІВСЬКОЇ “СВОБОДИ” ВИСЛОВЛЮЄ ВИЗНАННЯ ТА ПОДЯКУ ЧЕРНЯХІВСЬКІЙ “БАТЬКІВЩИНІ” , зокрема заступнику голови районної ради В.Р.Троценку, депутатам райради: Л.Богушу та О.Свірчевському за тверду патріотичну , і головне принципову державницьку позицію. Сподіваємось на плідну співпрацю та корінний перелом, що подарує нам успіх в нашій нелегкій спільній боротьбі проти єдиного ворога .ВІН БУДЕ РОЗБИТИЙ ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ . СЛАВА УКРАЇНІ !

Залишити коментар

Gallery
3 25 100_1507 dsc_0867
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031