Не стань елементом бездумної сірої маси!

Воювати замість нас у нашій війні ніхто не буде. Це стало очевидним. Але підтримка (у різних проявах) інших держав є дуже потрібною для України в цілому, а ще більше для простих українців. Це чудово розуміє наш ворог, тому крім військової агресії  маємо війну економічну та інформаційну. Як ви могли здогадатися, що до агресії і в цих напрямках ми абсолютно не були готові. Стає “трохи” дивно, коли дізнаєшся, що Україна 24 роки жила без концепції інформаційної безпеки, а частотний ресурс був розданий приватним компаніям. На сьогодні компанія «Зеонбуд» за свого бажання (або вказівки) може дуже легко вимкнути всі українські телеканали. Головним акціонером компанії називають так звану сім’ю Януковича, але належність її навіть комусь іншому, хто не має чіткої проукраїнської позиції, ніяк не полегшує ситуацію. Також виявляється, що ми не маємо каналу, який міг би донести до світу позицію Києва та бути почутим в усіх країнах Заходу. На разі російські пропагандистські канали ефективно працюють в інформаційному полі Євросоюзу, зокрема країн з невизначеною щодо України позицією, таких, як Греція та Кіпр та формує вороже ставлення до нас фальшивою інформацією. Питання дуже складне, тому бити на сполох, хоч і трохи запізно, але почали на всіх рівнях влади. Нещодавно на дану тему з журналістами спілкувався Юрій Стець, міністр інформаційної політики України. За його словами перше, що ми маємо зробити, — це залучити експертів з питань інформаційної безпеки, у тому числі іноземних, для розробки Концепції інформаційної безпеки. У травні Концепцію планують представити на обговорення суспільства, до вересня документ зможуть вивчити народні депутати, щоб восени розглянути його в парламенті. “Я сподіваюсь, що до кінця року цю концепцію зможуть ухвалити. Щодо контрпропаганди, то я вважав і вважаю, що найкращим її методом є правда, треба тільки мати інструментарій, щоб донести її. За межами України живе близько 20 млн. людей, які вважають себе етнічними українцями. Об’єднання українців за кордоном могли би суттєво вплинути на політиків цих країн та їхні рішення”,- наголосив міністр. Методів впливу дійсно вистачає: починаючи від голосування, якщо йдеться про українців, які вже мають громадянство іншої країни, і закінчуючи публічними вуличними акціями. Крім того, за словами Ю.Стеця, потрібен телеканал іноземного мовлення на зразок Euronews, який створив Євросоюз. Завдяки йому стане можливо швидко доносити інформацію про те, що відбувається не тільки на сході України, а й взагалі в державі. Україна має говорити назовні одним голосом, незалежно від того, яку силу представляє той чи інший політик.

Отже, в планах міністра до кінця року розробити Концепцію інформаційної безпеки, створити канал іноземного мовлення Ukrainian Tomorrow, а українські органи влади мають навчитися говорити правду одним голосом.

Залишається сподіватися, що ці плани дійсно реалізуються, а усім нам потрібно виробити свою чітку позицію з розумінням того, що відбувається та вносити свій мінімальний, але значущий вклад у ліквідацію інформаційного вакууму – це і спілкуватися з родичами, друзями, знайомими, що живуть за кордоном та розповсюджувати інформацію (лише правдиву звичайно) у своїх соціальних мережах та на інтернет-сайтах.

ogaY3BvXpAU

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не голосував)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
4 dsc083613 18 23
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031