Павло Дзюблик – співавтор важливих проектів законів України

Народний депутат України Павло Дзюблик став співавтором кількох важливих, зокрема й для нас, жителів Полісся, проектів законів України. З-поміж них надзвичайно потрібним є проект Закону України “Про видобування та реалізацію бурштину”. Адже Україна посідає друге місце в світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах. Але його видобування нині збагачує переважно організовані злочинні організації та корумпованих правоохоронців, що покривають нелегальне видобування бурштину на півночі України. Запропонований закон передбачає створення в Україні цивілізованого ринку бурштину з чіткими правилами участі в ньому. Зокрема пропонується створення старательських артілей з можливістю спрощеного надрокористування. На першому етапі становлення галузі видобування бурштину велику роль мають відіграти комунальні підприємства, що утворюються обласними радами, які беруть на себе основний тягар щодо оформлення дозвільних документів. Бурштинові біржі стануть єдиним майданчиком легальної торгівлі видобутим бурштином. Посилиться кримінальної відповідальності за порушення правил охорони надр.
Серед зареєстрованих нашим депутатом – і проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами)». Як відомо, видобуток корисних копалин може завдавати надзвичайної шкоди екології території, призводить до погіршення інфраструктури та умов проживання людей. В той же час при погодженні надання надр підприємцям відсутні механізми врахування інтересів людей, які безпосередньо проживають в зоні видобутку надр. Тож цей закон створить механізм врахування інтересів територіальних громад.
Ще один проект Закону України – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо охорони фауни, флори та посилення боротьби з браконьєрством). Ним пропонується внести зміни в 9 Законів і Кодексів України, які повинні покращити охорону української фауни і флори, посилити заходи по боротьбі з браконьєрством, а також привести національні природоохоронні закони у відповідність до європейського екологічного законодавства.
Павлом Дзюбликом також зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників та проект Закону про внесення змін у додаток до Закону України “Про прокуратуру” (щодо упорядкування структури місцевих прокуратур Житомирської області).
Сподіваємося, що всі ці важливі законопроекти стануть законами України в найближчому майбутньому.

20140423-DSCF0119-150x150

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
18 21 24 100_1565
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930