Перше засідання Черняхівської районної ради церков відбулося

8 липня 2014 року сталася значуща  для Черняхівського району подія.   У райдержадміністрації за участі та підтримки  її голови П.В.Дзюблика, голови районної ради В.Р.Троценка вперше відбулося засідання районної ради церков. Керівники району підтримали ініціативу святих отців об’єднати зусилля на шляху до якісних змін у районі.

Раду церков сформували:

Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир(УКРАЇНСЬКА АВТОКЕФАЛЬНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА), який і обгрунтував необхідність створення цього дорадчого органу, Анісімов Віталій Вікторович(НЕЗАЛЕЖНА ПОМІСНА ЦЕРКВА ХРИСТИЯН ВІРИ ЄВАНГЕЛЬСЬКОЇ „ХРИСТА СПАСИТЕЛЯ”), священик Козеренко Богдан (СВ. ГЕОРГІЇВСЬКА УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА), настоятель Луковський Віталій Володимирович(РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ ПАРАФІЇ ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ), єпископ Секрет Олександр Дмитрович(ЦЕРКВА ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ХРИСТИЯН-БАПТИСТІВ), протоієрей Янчук Володимир Павлович (УПЦ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ СВЯТО-МАКАРІЇВСЬКА ПАРАФІЯ).

На засідання  ради були запрошені: головний спеціаліст департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації О.Л.Пивоварський, який розповів про досвід роботи обласної ради церков, начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації О.О.Сахацький, що звернув увагу присутніхна можливість спорудження християнського монументального знаку для здійснення біля нього спільних молебнів, начальник відділу культури райдержадміністрації П.В.Гринь, директор районного будинку культури В.В.Капустін, які закликали святих отців допроведення спільного молебню під час державних свят, методист районного відділу освіти райдержадміністрації Л.В.Мазур, що розповіла про можливості викладання християнської етики в загальноосвітніх навчальних закладах,начальник фінансового управління райдержадміністрації О.В.Кондрацька, представники ЗМІ району.Благочинні церков мали можливість розповісти про свої конфесії, шляхи співпраці органів влади району з релігійними організаціями.

Багато гарних теплих слів звучало під час цією зустрічі. Десять заповідей та слово Боже лунали з вуст державних мужів та господніх.

Головним стало те, що всі мали можливість виступити та бути почутими. Павло Володимирович наголосив, що  немає «наших» і «ваших» проблем, а є спільні, які разом подолати набагато легше, адже всі ми ходимо під одним Богом і є рівними перед ним.

Підсумувала всі слова, настанови та побажання, що звучали  радник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань, модератор цього заходу Н.М.Ковшевна.

У цілому засідання тривало більше двох годин. Ніхто не розраховував, що виникне стільки нагальних питань. Це ще раз підкреслило значущість цієї події, потребу в духовному єднанні.

Тепер завдання одне – не загубити той тонкий зв’язок між церквою та державою, який нарешті окреслився в нашому районі.

DSC04893

DSC04900

DSC04903

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
10 24 100_1060 100_1617
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930