Рій «Характерники» з Черняхівщини привіз із Хортиці перше місце в конкурсі звітів «Добре діло» гри «Сокіл» («Джура»). Та й в інших конкурсах був серед кращих.

В Україні з 2003 року збирає юних патріотів Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”). Участь у ній команди Черняхівського району «Характерники» розпочалася у 2009 році в Києві, в наступні роки продовжилася на Закарпатті та Черкащині.
Цього ж року з 11 до 20 липня на острові Хортиці відбувся Всеукраїнський збір активістів цієї гри – гри, яка формує майбутніх українських воїнів. На захід прибуло 25 роїв із 18 областей України та Києва (294 учасники).
До рою «Характерники» входили: Яна Заріцька із Зороківського козацького ліцею, Дмитро Дворніков, Максим Кириченко та Дмитро Остапчук із Черняхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Дмитро Григорчук, Світлана Гнатюк, Олександра Охмак та Ярослав Кондрацький із Черняхівської гімназії. Підтримували команду «ветерани» козацького руху – випускники Черняхівської гімназії Сергій Сич та Іван Супруненко.
Під час змагань джури, яких згуртовували вчитель Черняхівської ЗОШ І-ІІІ ст., депутат районної ради Сергій Гречаний та вчитель Зороківського козацького ліцею Оксана Бондар, випробовували себе у мистецькому вишколі «Ватра», інтелектуально-творчій грі «Пластун» за методикою «Квест» на тему «Легендарна Хортиця», одноденному туристсько-краєзнавчому поході, конкурсі «Впоряд», змаганні «Рятівник».
16 липня під час військового вишколу у військовій частині відбулися зустрічі з військовослужбовцями, знайомство з умовами їхнього розміщення та зразками військової техніки, а також виконання практичних занять: вивчення, розбирання та складання автомата Калашникова, спорядження магазинів АК патронами; вивчення правил підготовки до стрільби, ведення стрільби холостими патронами; кидання гранати на дальність і влучність; вивчення засобів захисту, одягання загальновійськового захисного комплекту, проведення змагань «Впоряд» і «Рятівник».
Щодня на Хортиці наші «Характерники» долали нові вершини у спортивних, мистецьких та інтелектуальних змаганнях і заявили про себе на всю Україну: в конкурсі звітів про виконання завдань під гаслом “Добре діло” вони посіли почесне І місце (керівники – Лідія Миронова та Олег Шевцов); у грі «Пластун» – командній інтелектуально-екстремальній грі з військово-спортивними та туристичними елементами й використанням методик гри «Квест» – вибороли 6 місце, у творчо-мистецькому завданні «У колі друзів» – 9 місце; у звитяжних змаганнях “Лава на лаву» – 11 місце тощо.
Учасники рою «Характерники» побували в історичних місцях Запорізької Січі, в кінному театрі, здійснили прогулянку на катері по Дніпру.
Ці змагання безцінні: справа плекання нового – мудрого, шляхетного й мужнього покоління пов’язана саме з такими заходами. Адже служіння Богу й Україні, які прищеплює гра “Джура” своїми ідеалами, є доброю засадою для консолідації українців.

Лідія Миронова, заступник директора Зороківського козацького ліцею з виховної роботи
BoQmiwJ9Zeg2IvHvkAx7e0MjpEDAUH8eM dbM95nfsKpY3BcfyDOlgmU gEEc0U92vXs KdfzyJKxAQAk-GhbXZkQ6o zQP9nmadRH8 8pXYfBU9ym0 5258wOxbdcYS82AJIyKMpsEOcHMz8VpZs 5vnhZvwnifg

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

1 коментар to “Рій «Характерники» з Черняхівщини привіз із Хортиці перше місце в конкурсі звітів «Добре діло» гри «Сокіл» («Джура»). Та й в інших конкурсах був серед кращих.”

Залишити коментар

Gallery
dsc083613 dsc09628-4 p1010265 dsc_0195
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031