Усім педагогам до свята 1-го дзвоника присвячується…

Кожна пора року особливо впливає на освітянську ниву. Осінь  знаменна 1-ю четвертю, коли дітвора, сповнена сил та енергії після тривалого відпочинку, приступає до штурму того самого «граніту науки». Це  пора, багата на свята, але жодне з них не затьмарить свято зустрічі, яке буяє різнобарв’ям  квітів, білими бантами, які, здається, ніколи не вийдуть з моди, строгими краватками та трохи веселішими метеликами на білих сорочках, які з особливим трепетом сприймаються на першокласниках, що, осмикуючи ще трохи завеликий піджак новенького костюму шкільної форми,так по-дитячому, але переступають поріг дорослого життя. Є на цьому святі і такі школярі, які  мають вже трохи більше усвідомлення того, що собою являє школа. Що значать директорські контрольні, написання роботи до МАН та складання ЗНО, бо саме воно чекає на них вже зовсім скоро – через рік. Особлива роль на цьому святі належить людям, які обрали для себе гуманну професію, відзначають свою приналежність до неї у першу неділю жовтня, а важку ношу, яка лягла на їхні плечі після того, як переступили цей, напевно, вже символічний, поріг школи все життя. Та попри все це – вони чекають цієї зустрічі, бо без перебільшення є багатодітними батьками. Так, Ви правильно здогадалися, це свято, що мелодійною піснею звучить у серці кожного, хто ходить чи ходив до школи – перший дзвінок!

Зима не щадить освітян та їхніх вихованців. Закінчення 1-го півріччя, коли підбиваються, а не підводяться підсумки, як після чвертей, успішності, відзначення Дня захисника Вітчизни, коли у конкурсному відборі визначається «Містер школи», підготовкою новорічних свят, серед яких особливо хочеться відмітити благодійні колядки і щедрівки.

Весна…Мамине свято… Визначають у цей час «Міс школи» та тішить школярів кожен день, бо кожен день – як свято. А святкова пора підсумкових контрольних, останнього дзвінка, випускного вечора, ЗНО та подачі документів до вишів також не за горами. Саме зараз і стає видно, хто як працював цілий рік або й 11 років. Але найважче випускникам, бо найскладніші випробування пов’язані з вибором професії та утвердженням у житті. А решта з нетерпінням чекають солодку мелодію дзвінка ОСТАННЬОГО! Не важливо, що ще два тижні навчальної і стільки ж трудової практики, бо це вже навіть не весна. Це літо!

У цю пору року на освітянській ниві залишаються працювати лише педагоги. У них складний час, адже починаються жнива: потрібно підвести підсумки навчального року, проаналізувати перемоги та звернути увагу на невдачі, що траплялися, перечитати нові програми, збагатити свої знання, щоб упевнено йти на урок до вихованців. Потрібно підготувати класи та приміщення школи в цілому до нового навчального року, з честю й гордістю відбути період пришкільних таборів та пройти прийомку школи. Ініхто не відміняв підготовку до конференції вчителів у серпні, де потрібно співати, танцювати, декламувати вірші…Та, як ви розумієте, не цьогоріч, коли вогненні залпи «Градів» на сході плюндрують незібрані врожайні  ниви нашої Батьківщини та нищать все й усіх живих на своєму шляху.

Такий він, насправді  набагато насиченіший на події й заходи, навчальний рік, адже діти в змозі перетворити кожен день на неповторний, але цікавий і необхідний. І саме завдяки школі та педагогічним колективам, які працюють на освітянській ниві, ми є тими, ким є.

Наталія Когут

 

Izobrazhenie_085 Izobrazhenie_088 Izobrazhenie_089 Izobrazhenie_100 Izobrazhenie_100 Izobrazhenie_114

 

На фото: фрагменти зі свята 1-го дзвінка у Зороківському козацькому ліцеї, в якому День Знань відсвяткували на високому рівні, як завжди.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 22 32 100_1617
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031