Черняхівський район – на 18 рейтинговому місці в області із 28-и

Черняхівський район зайняв 18 місце в області за результатами діяльності райдержадміністрацій та міськвиконкомів Житомирщини за січень-березень 2013 року.
Про це йдеться в розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука №198 від 05.06.2012, яке спирається на статистичні дані.
Що ж стосується успіхів у різних видах діяльності, то вони такі: за економічним розвитком Черняхівщина на 12 місці, за інвестиційною, науковою та інноваційною діяльністю – на 19, за державними фінансами – на 10, споживчим ринком – на 16, житлово-комунальним господарством – на 9-10 місцях. Зокрема наш район – на 4 місці за темпами зростання обсягу прийнятого в експлуатацію житла – майже 325 квадратних метрів загальної площі на 10 тисяч населення.
А от за населенням та ринком праці Черняхівщина – на 23 місці. Це в першу чергу тому, що ми разом із Коростенським районом на останньому в області місці за приростом населення – нас поменшало у відношенні до початку року на 0, 45%. Хоча є райони й міста, в яких спостерігається приріст населення: м.Новоград-Волинський, м. Малин, Червоноармійський, Романівський, Житомирський, Олевський, Чуднівський райони.
За освітою та охороною здоров’я Черняхівщина опинилася на 25 місці (із 28). Як так могло статися в районі, медицина якого піднялася настільки, що її головний лікар Віталій Ніколайчук став кандидатом до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»? Як могло спіткати таке ганебне місце черняхівських освітян, вихованці яких завжди у перших рядах переможців усіх предметних олімпіад, конкурсів і змагань – як обласних, так і всеукраїнських? Виявляється, рубрика «Освіта й охорона здоров’я» містить лише один показник – «Кількість донорів на 1 тисячу населення». У нашому районі їх – 0, 4 чоловіка на одну тисячу населення. А у Володарсько-Волинському і Брусилівському районах начебто (за таблицею) донорів зовсім немає. І чому тоді розділ називається «Освіта й охорона здоров’я»? Чи це освітяни мали стати донорами?
Відсутня цього разу в рейтингах графа про рівень злочинності: чи то злочинності вже нема, чи то вона така, що про неї вже й страшно говорити. Де рейтинги з екології та захисту прав дітей? Чи це офіційний веб-сайт Житомирської облдержадміністрації помістив не всі рейтингові таблички? http://zhitomir-region.gov.ua/
Загальне ж місце Житомирської області у такому самому рейтингу, тільки всеукраїнському аж…20 (із 25 можливих). Є на кого рівнятися.

DSC000113

default

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

3 коментарі to “Черняхівський район – на 18 рейтинговому місці в області із 28-и”

  • Остап Б. says:

    Не вірю я усім цім рейтингам. Понакручують Подописують. Народу бакі забивають. Кажуть нема інфляції. А ви подивіця на ціни. Кажуть добре жити провели реформи. і дурень бачить шо це брехня.

  • Тарасюк says:

    Я сказавби в якому місці наш район. Але такий коментар непропустять.

  • Юрій Малашевич. says:

    Шановне товариство! Слава Україні! Дана стаття подає нам з вами недосить файне рейтингове положення роботи вищезазначеного державного органу виконавчої влади, та всеж таки слід додати: на теренах нашого краю функціонує 23 райони обласного значення, 5 міст обласного значення та ще 7 міст – райцентрів. Тобто це 18 місце з 23 райдерж адміністрацій обласного значення. Інше питання – чи потрібні РДА як державні інститути взагалі? Існування райдерж адміністрацій поряд з районнми радами нагадує партійно – бюрократичну совкову систему ссср коли партійні органи дублювали державні і навпаки. Для чого потрібен цей “дуалізм” в той час коли державний бюджет трищить по швах. Моє бачення таке: ліквідувати обласні та районні державні адміністрації як органи виконвчої влади, а їх функції передати виконкомам рад відповідних рівнів.

Залишити коментар

Gallery
10 34 dsc09698 p1000148
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031