Черняхівські просвітяни взяли участь у звітно-виборній конференції Житомирської «Просвіти»

У Житомирі відбулася чергова звітно-виборна конференція Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. Перед колегами звітував його голова Святослав Васильчук. Він підсумував роботу обласної «Просвіти» за останні чотири роки. Ішлося про численні масові заходи, організовані самими членами товариства та у співпраці з іншими патріотичними силами Житомирщини.
Незважаючи на роботу в умовах українофобства, «Просвіта» працює і працюватиме. Адже це для неї не вперше. Про це говорили на конференції просвітяни з різних куточків Житомирщини. Зокрема бердичівці, розповідаючи про організований ними Парад вишиванок у місті, наголосили на забороні влади на адресу бюджетників брати участь у цьому заході.
Професор Житомирського державного університету імені Івана Франка Станіслав Пультер зауважив, що обласній «Просвіті» потрібно активізувати краєзнавчу роботу, особливо дослідження визвольних рухів на Житомирщині та збирання етнографічних матеріалів. Професор нагадав, що за організацію Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика цьогоріч відповідає Житомирщина.
Педагог та громадський діяч із Житомира, просвітянин Олександр Батанов розповів про книгу «Варто знати», упорядником якої він є і яка знайомить з творчістю відомого українського лікаря, письменника, публіциста і громадського діяча родом із Зорокова Юліяна Григоровича Мовчана. Олександр Батанов – племінник Юліяна Мовчана. Він запросив усіх просвітян на творчий вечір, приурочений до 100-річчя з дня народження Юліяна Мовчана, який відбудеться 3 липня 2013 року (початок о 17.00) в Житомирській обласній бібліотеці ім. О.Ольжича.
На конференції було обрано керівництво обласного об’єднання. Головою знову довірили бути заслуженому журналістові України, письменнику Святославу Васильчуку. Заступниками обрали вченого-історика, автора більше п’ятдесяти книг Геннадія Махоріна та голову Бердичівської «Просвіти» Петра Костюка. Обрали також Правління і Раду Житомирської «Просвіти».
DSC04188

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 3,67 з 5)
Завантаження...

3 коментарі to “Черняхівські просвітяни взяли участь у звітно-виборній конференції Житомирської «Просвіти»”

Залишити коментар

Gallery
7 22 122 p1000148
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930