Вдалий виступ черняхівців у Житомирі

Звіти аматорських колективів та майстрів народної творчості Житомирської області на сцені Житомирського обласного музично-драматичного театру імені І.Кочерги розпочалися ще на початку лютого. Черняхівці готувалися до нього старанно.
На суд глядачів і журі звіту відібрали 27 художніх номерів, у яких взяли участь близько 250 творчих талантів району. Постановочна група у складі Василя Капустіна, Павла Гриня, Інеси Капустіної та Григорія Малиновського прагнули показати найкраще з творчого доробку земляків. Виступали аматори сцени різного віку – від юних танцюристів- вихованців районного будинку культури та будинку школяра, солісток Марії Мац, Світлани Новицької, Наталії Бельке до заслужених, улюблених і добре знаних не лише в районі, а й далеко за його межами – народного самодіяльного хору ветеранів війни і праці «Золота осінь» та народного самодіяльного фольклорного колективу «Надвечір’я», фольклорних колективів із Забріддя та Головиного. Земляків приїхав підтримати й народний артист України Андрій Кондратюк, який під бурхливі овації глядачів виконав пісні «Два кольори» та «Дивлюсь я на небо».
Порадували глядачів вокальні колективи Черняхівської гімназії (керівник – Наталія Федорчук) та музичної школи (керівник – Інна Корінець), ансамбль автентичних інструментів під керівництвом Олександра Шоромка та колектив духових інструментів – керівник Анатолій Демчук, дует баяністів – викладачів музичної школи Віктора Денисова та Максима Сахненка.
Родина Охримчуків із Високого представила два номери. Дует у складі батька й доньки – Валерія та Яни – виконав пісню «Заметіль», а Дарина Охримчук потішила майстерністю у читанні гуморески Євгена Дудара «Щоб добро не пропадало». Авторську пісню «Як поїхав тато» виконали учасники сімейного тріо з Головиного.
Порадували глядачів українськими жартівливими піснями учасники народного самодіяльного фольклорного гурту «Козацькі жарти» РБК під керівництвом Василя Капустіна. Заряд позитивної енергії, духовного натхнення додали присутнім в залі ще два самодіяльні колективи району, які мають звання народних – «Терен» та «Жайвір».
Перед початком виступів творчих колективів району гості святкового дійства також мали змогу ознайомитися з кращими зразками народних промислів району. На ній були представлені роботи народних умільців: вишивки та килими – Н. Поліщук, Н. Янович – Черняхів, родини Єфімчуків – Троковичі, О. Дорошенко – В.Горбаша, М. Тітовець, Т. Кравчук – Городище, різьба по дереву – В. Бондарчук – Черняхів, вироби із каменю та майстер-клас учнів Головинського ВПУ НТу.
Свою фотовиставку до уваги глядачів запропонував О. Осадчук із Черняхова. Любителі живопису мали можливість оцінити картинну галерею родин Малиновських та Іщенків із Черняхова.
Гостинно частували усіх охочих представники ТОВ «Нива Експо», Вільської, Очеретянської, Головинської, Високівської, Забрідської, Бежівської та Черняхівської громад.
Завершальним акордом творчого виступу району стала пісня «Благослови наш рідний край» у виконанні усіх учасників концерту.
Підсумували творче свято Черняхівщини на сцені обласного музично-драматичного театру, голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський, які поділилися враженнями від концерту, високо оцінили уміння і талант самородків Черняхівського краю. Вони відмітили також аншлаг у драмтеатрі, який забезпечили представники громад, організацій, установ та підприємств району, що приїхали підтримати земляків. Серед глядачів були й колишні очільники району, ветерани художньої самодіяльності, наші земляки, які проживають за межами Черняхівщини.
За матеріалами газети «Нове життя»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
6 34 p1000148 100_1508
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930