Житомирська «Батьківщина» обурена діями губернатора

Житомирська партійна організація ВО «Батьківщина» шокована самодурством губернатора Житомирщини Сергія Рижука та його намагання  викривити факти щодо виконання обласного Бюджету.
Днями губернатор Житомирщини Сергій Рижук, коментуючи купівлю автомобіля для свого заступника, на який були виділені кошти обласною радою, заявив, що буде купувати за кошти місцевого бюджету те, що він вважає за потрібне, і ціна автомобіля в 250 тис. грн. є нормальною при перевиконанні бюджету на 37 млн. грн. Сергій Рижук, очевидно, втрачаючи реалії, дослівно заявив: «Я перевиконую вперше в історії Житомирщини і міста Житомира» бюджет.
Як з’ясувалось напередодні на засіданні бюджетної комісії обласної ради, висловлювання губернатора далекі від реальності. Голова фракції «Батьківщина» в Житомирській обласній раді Віталій Француз під час засідання комісії отримав на свої питання до начальника фінуправління ОДА Ганни Ємченко зовсім інші відповіді. «З’ясувалось, що перевиконання бюджету насправді становить не 37, як говорить пан Рижук, а 5 млн. грн. Ті ж кошти, які губернатор вважає, судячи з усього його власною заслугою – це лише вільні залишки. Звичайно, зручніше, говорячи про придбання автомобіля за 250 тис. грн., говорити про перевиконання 37, а не 5 млн. грн., але це м’яко кажучи далеко від реальності», – впевнений Віталій Француз. Такі дії обласної влади він вважає поєднанням непрофесійності, ігнорування інтересів громади і безвідповідальністю чиновників. Приклад із автомобілем не єдиний в цьому списку. «Минулої сесії виділили 10 млн. грн. на сільське господарство, розпіарили, а зараз виявляється, що жодної копійки на райони не надійшло, шукають ті господарства, які можуть гроші освоїти. На цій сесії 700 тис. грн. планують на реконструкцію стадіону та 300 тис. грн. на апарат облради, але при цьому не можуть знайти 150 тис. грн. для заміни мембран апаратів гемодіалізу», – зазначає Віталій Француз. Обласна партійна організація обурена такими діями губернатора, особливо зважаючи на заяву Андрія Клюєва підчас засідання Кабміну, де він звинувачував місцевих чиновників у використанні бюджетних коштів фактично на власні потреби. Ситуація з Житомирським губернатором, який до того ж заявив, що у витрачанні коштів Київ йому не указ, свідчить про те, що вертикаль влади, побудована Партією регіонів, руйнує не лише країну, але й сама себе.
З офіційного сайту партії “ВО “Батьківщина”

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 3,67 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
2 3 28 32
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930