Христос воскрес! Незважаючи на темінь.

Свято Воскресіння Христове, найбільше з усіх християнських свят України. До нього, без виключення, всі жителі готуються заздалегідь. По можливості завершують всі нагальні весняні справи, прибирають біля будинків, красять, білять… Роблять все для того, щоб зустріти Пасху у всій красі. Так і жителі вулиці Жукова, на якій знаходиться найстаріша церква Черняхова, заздалегідь готувалися до свята. Окрім власних обійсть, в очікуванні великої кількості людей, які щорічно приходять посвятити паску, вирішили навести лад і на вулиці. Та не вдалося…

За місяць до свята, звернулися до голови селищної ради Івана Бабицького з проханням підсипати дорогу та вирішити питання з освітленням вулиці. Іван Васильович пообіцяв допомогти, звернувся до директора Головинського карєру Федора Івановича з проханням надати декілька машин щебеню. Останній (велике йому спасибі) не відмовив. Силами жителів вулиці було організовано доставку  цього необхідного матеріалу. Але, як заведено у нас в Черняхові, зробили все через одне місце. Висипали щебінь, викликали грейдер (дякувати А.К.Білорусу) і тут почалося. Після так званого грейдування ямів на вулиці не поменшало.

З освітленням справи були ненабагато краще. За допомогою звернулися до депутата обласної ради П.В.Дзюблика, який виділив кошти на придбання 4 нових вуличних ліхтарів (дякуємо йому за це). П.Є.Ільницький з радістю погодився направити бригаду електромонтерів,  що їх встановили (велика подяка і їм). Останні попередили – ліхтарі є, але світла не буде, звертайтеся до Бабицького. Звернулися. Не відмовив. І пропав… Як чорний кіт у комин.

З нетерпінням чекали пасхальної ночі, надія на те, що вулиця буде освітлена не згасала. Але як говориться надія помирає останньою. В пасхальну ніч, спотикаючись об вирівняну грейдером дорогу, в цілковитій темряві від нових ліхтарів, йшли жителі Черняхова на службу до найстарішої церкви в Черняхові, святити паски… Йшли й дякували за світло й за гарну дорогу.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (10 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

1 коментар to “Христос воскрес! Незважаючи на темінь.”

  • Українець says:

    Все , на що здатна наша місцева влада на чолі з Бабицьким – це багато обіцяти та говорити.

Залишити коментар

Gallery
6 13 18
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031