Порошенко не приїде в Черняхів вивозити сміття, а Яценюк не зробить нам вуличне освітлення

У селах і селищах Черняхівського району проходять громадські збори за участі депутатів обласної та районної рад від ВО «Батьківщина», членів районного бюро та керівників дільничних партійних організацій. Ці зустрічі відбуваються в рамках проекту «Батьківщина починається з тебе» і мають на меті активізувати звичайних людей для спільної праці на загальне благо.
Обідньої пори цього вівторка в Черняхівському будинку дитячої та юнацької творчості зібралися черняхівці. Своїм чималим як на молодий вік досвідом власної громадської активності поділився з ними депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Павло Дзюблик. Він пригадав, як 2001 року очолювана ним місцева молодіжна громадська організація «Крок за кроком» ініціювала ремонт старого дитячого майданчика, що біля магазину «Вопак»: попросила майстрів із КХП полагодити гойдалки, провела суботник, прибравши сміття й пофарбувавши все навколо. Цим самим дала старт подальшому удосконаленню цього майданчика. І це лише один приклад того, що звичайні люди можуть зробити чимало корисного. А тим більше в Черняхові, в якому роботи – непочатий край: майже повна відсутність вуличного освітлення, поганий стан місцевих доріг, несанкціоновані смітники й багато іншого. Про все це говорили на зібранні черняхівці. Проскакували фрази на зразок «Винуватий у всьому Бабицький – погано працює». Але подібні розмови швидко припинилися: селищний голова один, а проблем багато. До того ж самі його вибрали, до того ж депутатський корпус не дуже активний, до того ж війна… Тому вихід один: почати з себе, зі своєї родини, власних сусідів, своєї вулиці.
На всьому одразу не зупинишся, тому черняхівці вирішили взятися за дуже наболіле – сміття. Сміття, з якого наші земляки створюють несанкціоновані смітники, викидаючи його в канави, ставок, вивозячи за межі Черняхова. Всі погодилися, що сміття повинен вивозити комунгосп. Він і намагається це робити, і на Замості ця система організована. Але ж Черняхів – це не саме Замостя! Тому активісти, що прийшли на зустріч, розділилися по вулицях і проводитимуть із черняхівцями роботу щодо укладання із комунгоспом договорів на вивезення сміття. Всі розуміють, що це буде нелегко, але іншого виходу немає. Учасники зборів вирішили зібратися напередодні Дня Незалежності України й підбити підсумки першого етапу роботи. І тільки так, бо Порошенко не приїде в Черняхів вивозити сміття, а Яценюк не зробить нам вуличне освітлення.
На світлинах: збори черняхівців та збори в селах району, які проводять депутат Черняхівської районної ради від ВО «Батьківщина» Галина Фещук та члени районного бюро ВО «Батьківщина».

На нижньому фото: наш земляк викидав сміття серед полів, а тут раптом бозна-звідки обидва керівники району.

Фото0080Фото00769A45lisNreMcK4TjKs4o0Y JQNB6e45A0cDSC04273

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
6 29 100_1060 dsc_0195
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930