Рибачук: «У боротьбі з корупцією Янукович має пообривати свої кінцівки»

Підбір кадрів чинної влади полягає у тому, що беруть тих, хто народився в Макіївці на Донеччині. Про це в інтерв’ю “Газеті по-українськи” сказав екс-голова Секретаріату президента Олег Рибачук.
“Беруть тих, хто народився в Макіївці. Результат – партія одного регіону з колосальною некомпетентністю. Вертикаль влади – це як труби, по яких має щось розумне текти. Але, крім готівки, цими трубами нічого не проходить. Проблем не вирішують. Реформа – це інше функціонування влади на рівні структури, механізму ухвалення рішень. Потрібна цілковита прозорість. Перед тим, як ухвалити якесь рішення, в Європі з’являється проект, його проговорюють у владі, опозиції, в суспільстві. Тоді виписують чистовик і лише потім ухвалюють. Проекти указів Адміністрації президента мають за два тижні вивішувати на її сайті. В Україні ж, коли виходить указ, про нього ніхто нічого доти не чув”, – розповів політик.
Віктору Януковичу треба було починати з базових речей, вважає Рибачук.
“Якщо хочеш боротися з корупцією, потрібно людям краще платити, а не утворювати різні “антикорупційні бюро”. Треба мінімум регулювання і вільна преса. Преса має виступати у ролі своєрідної прокуратури. Будь-яка публікація мусить бути підставою для порушення справи. Так відбувається на Заході. Міністр потрапив у скандал – за два дні подає у відставку, а тоді йде розслідування.
Чому скрізь криза, а Польща вистояла і піднялася? Бо це країна мільйонів дрібних незалежних власників. Вони не дають хабарів, не годують поліцію. Їх неможливо зламати, бо вони працюють у реальному секторі: гроші – товар – гроші. А в нас абсолютно свідомо знищують малий і середній бізнес. Колосальна проблема Януковича – “Межигір’я”. Він каже: “Руки пообриваю за корупцію, ноги” – то починай зі своїх рук і ніг. Твій син за твого президентства відразу ввійшов до сотні найбагатших людей країни. Не можна боротися з чужою корупцією, а свою не чіпати”, – підсумував Рибачук.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 20 30 dsc09628-4
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930