Хто відповідатиме за базар?

 У так звані «базарні дні» на вулиці Щорса в районі кооперативного ринку та ринку «Амадар-8» продовжуються проблеми, незважаючи на постійні намагання з боку владних структур навести там порядок. Вже й стаціонарні кіоски зносили, й намагалися впорядкувати торгівельні місця – та якось всі ці «потуги» не увінчуються успіхом. На моє переконання в цій справі не вистачає  всього – навсього небагато – постійності та послідовності в роботі відповідних структур.

В четвер та вихідні дні на Щорса – «повний базар», у прямому й переносному значенні цього слова. І добре, що на велике щастя, ніхто не втрапив до сьогодні під колеса автомобіля чи гужового транспорту. А ймовірність цього – висока.

З чиєї вини створюється дана ситуація? Мабуть, на це впливають різні чинники. Селищна рада час від часу проводить рейди з наведення порядку на вулиці Щорса. Виписуються попередження, складаються протоколи на найбільших порушників. Проте в цій справі немає системності. Адміністрація ринку, складається враження, абсолютно не цікавиться безпечністю і благоустроєм, дозволяючи бабусям торгувати на проїжджій частині городиною та іншими продуктами харчування. Разом з тим навколо основного приміщення ринку є багато місця, де можна організувати торгівельні ряди.

Пустує також і чимала територія приватного ринку «Амадар-8» (ПП А.П.Давиденко). Чому люди туди не йдуть торгувати. Бо на проїжджій частині зручніше? Зовсім не зручно, і головне – небезпечно! Ось тема для дискусій, і ,мабуть, не лише, і далеко не на рівні владних структур. Громада сама має бути зацікавленою у вирішенні цього болючого питання. Задля нашої з вами безпеки.

31 липня, під час чергового рейду  з перевірки дотримання правил благоустрою на приватних підприємців, що торгують на вулиці Щорса, спільною комісією у складі уповноважених на складання протоколів Черняхівської селищної ради та дільничних інспекторів райвідділу міліції складено один адмінпротокол та виписано 5 попереджень. Проте в суботу-неділю ті ж самі підприємці продовжували торгувати на тих же місцях.

Проблема не нова, але її ніяк не може вирішити місцева влада. Хто ж допоможе черняхівцям і хто все ж таки відповідатиме за базар?

 

Тетяна Тарнавська

10.08.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Завантаження...

Залишити коментар

Gallery
13 28 p1010265 p1000148
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930