Погода в Черняхові
Курс валют
Хмаринка тегів

Історія Черняхівщини Анатолій Мельниченко Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир Благодійність Василь Капустін Волейбол Волонтери Воїни світла Декомунізація День Незалежності України Дзюблик Земляки Конкретні справи Ксаверівка Мистецтво Наші земляки Некраші Новопіль Павло Дзюблик Партія "КОНКРЕТНИХ СПРАВ" Ремонт доріг Рій "Характерники" Сходи сіл Технічний ліцей Троковичі Україна - це МИ ФК "Технічний ліцей" ЧРГО "Україна - це МИ" Черняхів Черняхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Черняхівська гімназія Черняхівська селищна рада Черняхівська школа Черняхівський районний будинок культури Юрій Малашевич вибори відпочинок команда КОНКРЕТНИХ СПРАВ місцеве самоврядування новини пожежа поліція районна рада спорт футбол

Это flash облако тегов вы можете найти на сайте "WordPress плагины". Для показа облака необходим Flash Player 9 или выше.

Чим корисна Різдвяна кутя

Україна і весь православний світ, який живе за Юліанським календарем, сьогодні відзначають Святвечір, або Багату кутю.

Сьогодні останній день Пилипівського, або Різдвяного посту. На столі має бути 12 пісних страв, на честь 12-ти апостолів. Обов’язковими на передріздвяній вечері мають бути кутя та узвар. Постують далеко не всі українці, але накривати на стіл 12 пісних страв на Святвечір вже стало традицією для всієї України.

Головна страва різдвяного столу — кутя — дуже корисна страва, але її треба їсти в міру. В давнину вважалося, що багатшою (тобто смачнішою та ситнішою) буде різдвяна кутя, то кращим буде врожай і статок у родині.

76

Зерно, з якого готують кутю, символізує вічне життя, воскресіння і достаток. Мед — символ райського блаженства, здоров’я й благополучного побуту. Мак і горіхи – символи достатку і родючості.

Пшениця — основний інгредієнт куті — багата вітамінами, білками, вуглеводами і мікроелементами. Клейковина пшеничних зерен зміцнює м’язи тіла. Мед містить глюкозу, яка благотворно впливає на серце, шлунок, покращує апетит. Волоські горіхи корисні для мозку, серця і печінки, а поєднання горіхів і меду позитивно діє на нервову систему.

Щоб не нашкодити здоров’ю, обмежтеся 100-150 г куті, тобто, 4-5 столовими ложками, рекомендують лікарі. Пшениця важкий продукт для хворого шлунка і підшлункової залози. З кутею слід бути обережним тим, хто має проблеми шлунково-кишкового тракту, зокрема страждає хронічним панкреатитом: у великих кількостях пшениця призводить до здуття живота і дискомфорту. Також утримайтеся від куті, якщо у вас виразка шлунка.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 голосів, середнє: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити коментар

Випадкове фото
27 31 33
Архів новин
Серпень 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Статистика